Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Пристайко розповів, що планують обговорити на наступній "нормандській зустрічі"

Під час наступного "нормандського саміту", попередньо запланованого на квітень 2020 року, українська сторона підійматиме питання про передачу Україні кордону на Донбасі, припинення вогню та обмін полонених.

Про це в етері "Свобода слова" на ICTV розповів міністр закордонних справ Вадим Пристайко, пише Громадськке.

Зокрема, під час наступної "Нормандії" планують підняти питання про створення робочої групи, яка займеться питанням передачі кордону Україні.

"Вона б зайнялася цим питанням: яким чином відбувається передача кордону Україні під повний контроль, скільки потрібно сил, зусиль, етапів і т.д.. Станом на сьогодні така група ще не створена, і саме тому президент Зеленський, як і минулого разу, буде наполягати, щоб це питання було розглянуто", — сказав він.

Міністр наголосив, що контролювати кордон з українського боку мають українські прикордонники: "Це ідеальний варіант, над яким працює і уряд, і президент, і всі інші".

Окрім того, залишаються питання про припинення вогню на Донбасі, наступний обмін полонених, допуск представників Червоного хреста на непідконтрольну Україні територію.

Пристайко уточнив, що з минулої «нормандської зустрічі» вдалося дійти прогресу лише в обміні полонених, додавши, що наступний обмін планують провести ще до зустрічі лідерів чотирьох країн.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сумнівається, що наступний "нормандський саміт" відбудеться у квітні 2020 року, оскільки українська сторона, за його словами, не дотримується своїх домовленостей, досягнутих на зустрічі 9 грудня у Парижі.

Як писало Гал-інфо, 15 лютого Вадим Пристайко провів зустріч з Міністром закордонних справ Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ