Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прийнято за основу законопроєкт щодо ринку електричної енергії

Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт про внесення змін до Закону України щодо урегулювання питань ринку електричної енергії. Про це проінформували у прес-службі Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель зазначив, що законопроєкт дає можливість встановити тарифи для ТЕЦ, які вже розпочали опалювальний період, та передбачає важливі елементи, необхідні на ринку електроенергії. "Законопроєкт дає можливість виключити дефіцит на ринку електричної енергії", - наголосив Міністр.

Зокрема законопроєктом передбачається недопущення неконтрольованого зростання ціни на електроенергію. Для цього пропонується на період до 1 липня 2023 року надати право Регулятору встановлювати граничні ціни на ринку "на добу наперед", внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку для кожної торгової зони. Також законопроєкт передбачає врегулювання механізму виконання спеціальних обов’язків із купівлі електричної енергії за "зеленим" тарифом, недопущення неконтрольованого зростання цін на електричну енергію внаслідок відсутності ефективної конкуренції, забезпечення теплопостачання споживачів в опалювальний період шляхом врегулювання питання роботи ТЕЦ в новому ринку електричної енергії тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ