Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Призначення субсидій: новий механізм відшкодувань

З 1 травня діє новий механізм призначення житлової субсидії, яким, зокрема, передбачено монетизацію частини заощаджених житлових субсидій, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, монетизація передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії (до 135 грн) або 100 кубів газу (до 695 грн),  якщо ці ресурси використовувались для опалення.

Сім’ям, які одержували житлову субсидію упродовж останнього опалювального періоду та вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів слід звернутись до 1 вересня до органу соціального захисту населення та подати заяву, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії.

Виплата коштів здійснюватиметься з вересня 2017 року на рахунок в банку чи відділення Укрпошти, за бажанням заявника. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.      

У Львівській області упродовж червня 2017 року підприємства-виробники та підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання надали структурним підрозділам з питань соціального захисту населення списки осіб, зокрема, 1162 - які заощадили електропостачання та 139 996 - які заощадили газопостачання.

Станом на 4 серпня до органів соціального захисту населення області  із заявами звернулось 725 осіб, які заощадили електроенергію для опалення та 85 191 осіб, які заощадили газопостачання для опалення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ