Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Птахів, яких визволили від вуличних фотографів, передадуть Галицькму національному парку

У середу, 13 квітня, у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації відбулося засідання круглого столу. Учасники засідання обговорили подальшу долю червонокнижних видів хижих птахів, яких вилучили ще у 2013 році у вуличних фотографів та утримують у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Присутніх зокрема ознайомили із проблемами утримання та передачі червонокнижних птахів, а також особливостями судових процесів, які тривають протягом останніх двох років стосовно цього.

"Ситуація із вилученням птахів, яких незаконно використовували вуличні фотографи в центрі Львова, стала прецедентом в Україні, - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник. - Дуже важливо ухвалити компромісне рішення з метою забезпечення належного утримання пернатих, занесених до Червоної книги України".

Також Руслан Гречаник відзначив зусилля Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, який прийняв на тимчасове утримання цих птахів.

За підсумками засідання його учасники підписали мирову угоду між сторонами процесу та сформовали перелік видів птахів, яких необхідно передати у центр реабілітації диких тварин НПП Галицького національного природного парку для їх утримання у здоровому, безпечному та комфортному середовищі.

Зазначимо, у засіданні взяли участь представники департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту екології Карпат, Національного лісотехнічного університету України, Львівського клубу орнітологів, Національного екологічного центру України, Яворівського НПП, Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру, Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру, Всесвітнього фонду дикої природи, ГО "Бюро екологічних розслідувань", Центру реабілітації диких тварин Галицького НПП, ГОСС "Сапсан". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ