Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін розпорядився створити спільну з Вірменією базу ППО

Президент Російської Федерації Владімір Путін розпорядився підписати угоду з Вірменією про створення Об'єднаної регіональної системи протиповітряної оборони (ППО) в Кавказькому регіоні. Про це йдеться у відповідному розпорядженні.

«Прийняти пропозицію Уряду Російської Федерації про підписання Угоди між Російською Федерацією і Республікою Вірменія про створення Об'єднаної регіональної системи протиповітряної оборони в Кавказькому регіоні колективної безпеки», - йдеться в розпорядженні.

При цьому президент РФ заявив, що Росія "не втягується в гонку озброєнь", але, за його словами, потрібно надолужити згаяне у попередні роки.

«Не раз говорив і хочу повторити ще раз: ми не збираємося втягуватися в якусь гонку озброєнь, тим більше когось наздоганяти і переганяти. Ми просто повинні надолужити згаяне на рубежі 1990-2000 років, коли Збройні сили, та й самі підприємства ОПК хронічно недофінансовувалася, і в першу чергу урізалися програми технічного переозброєння і військ, і підприємств оборонки», - сказав Путін.

У Вірменії дислокується 102-а російська база. База в Гюмрі сформована у 1995 року зі сполук Закавказького військового округу. За угодою, підписаною в 2010 році, термін дислокації бази в республіці продовжили до 2044 року. Згідно з договором орендна плата за це не передбачена. База оснащена зенітним ракетним комплексом С-300 і винищувачами Міг-29.

19 вересня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав розпорядження про створення авіабази РФ на території Білорусі.

Олександр Лукашенко заявив, що мови про розміщення російської авіабази в республіці ніколи не велося. Проте згодом президент Білорусі повідомив, щообговорить із керівництвом РФ питання про розміщення в країні російської військової бази.

У найближчі два роки Росія і Білорусь мають намір створити єдину військову організацію для спільної оборони, що включає в себе єдину систему ППО двох держав та інші оборонні механізми.

Вірменія і Білорусь входять у військово-політичний блок Організації договору про колективну безпеку.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ