Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін розповів, чого очікує від зустрічі із Байденом на саміті в Женеві

Президент Росії Володимир Путін заявив, що очікує від зустрічі з президентом США Джо Байденом відновлення особистих контактів і налагодження діалогу з питань, що становлять взаємний інтерес.

Про це Путін заявив в інтерв'ю програмі "Москва. Кремль. Путін" телеканалу Росія-1, інформує УНН.

За його словами, зустріч пройде "недаремно", якщо вдасться створити механізми роботи за різними напрямками взаємодії. Саміт президентів Росії і США відбудеться на віллі Ла Гранж в Женеві 16 червня.

"Відновити наші особисті контакти, відносини, налагодити прямий діалог, створити реально функціонуючі механізми по тих напрямках, які представляють взаємні інтереси, такі є, я вже про це говорив", - сказав пан Путін в ефірі програми.

За його словами, взаємний інтерес представляють такі питання, як стратегічна стабільність, регіональні конфлікти, природоохоронні заходи та "турбота про екологію в цілому", питання в сфері економіки. 

"Якщо ми після цієї зустрічі створимо механізми роботи по всіх цих напрямках, мені здається, було б уже добре. Можна було б сказати, що зустріч пройшла недаремно", - додав він.

Путін розраховує, що саміт пройде в позитивному ключі, але проривів у відносинах з Вашингтоном не буде.

Президент РФ при цьому закликав не спокушатися зниженням негативної риторики з боку США на адресу Росії напередодні саміту.

"Напередодні зустрічей на вищому рівні обидві сторони завжди намагаються знизити якусь негативну риторику для того, щоб створити відповідну сприятливу обстановку для роботи. Тут немає нічого особливого. Я б тут не тішився нічим", - сказав російський президент. За його словами, це прояв "професійного підходу" з боку США.

"Ми зі свого боку теж це робимо", - підкреслив Путін.

Після зустрічі президенти проведуть окремі пресконференції.

За даними The New York Times, відмову Білого дому від спільного виступу пов'язана з тим, що Володимир Путін, "як здавалося, взяв гору над Дональдом Трампом" під час спільної пресконференції в Гельсінкі в 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ