Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін вирішив піти, - Белановський

Головна подія вчорашнього дня – найкривавіший терористичний акт в Іспанії у новому тисячолітті. ЦРУ ще два місяці тому попередило іспанських колег про ймовірний теракт і навіть вказало на пішохідну вулицю Рамбла, як одне із місць майбутнього злочину, однак старання американців були даремними. На Кремлі почався розпродаж майна найближчого оточення Путіна, а сам він готується піти із політики геть. Принаймні за останні три дні цю інформацію почали активно мусувати в кремлівському і навколокремлівському оточенні.

США озброять Україну

Стала відома причина провальної кремлівської багатоходівки стосовно ймовірної причетності Києва до продаж двигунів для північнокорейських ракет.

На початку серпня у Вашингтоні позитивно вирішили питання надання Україні оборонного летального озброєння, а Джеймс Меттіс, міністр оборони США, схвалив і затвердив схему постачання. На суму орієнтовно $50 млн українські військові отримають протитанкові ракетні комплекси «Javelin» у кількості, яка буде достатньою для нейтралізації кожного руского танка, якого знайдуть на території України та біля її кордонів.

Водночас держдепартамент США оголосив тендер на закупівлю нелетальної зброї для України. Закупівлею займається бюро держдепартаменту з питань боротьби із міжнародним незаконним обігом наркотиків. Згідно з контрактом, бюро придбає пістолети, патрони і захисне спорядження. Бажаючі взяти участь в процедурі тендеру повинні подати заяву до 22 серпня, – повідомили у «Federal Business Opportunities».

На Кремлі обурені: рускі нікому не потрібні

Польща, Ізраїль, Нідерланди і Словаччина вирішили увіковічнити пам'ять загиблих у німецькому таборі смерті біля українського села Собібор (тепер територія Польщі), який функціонував із березня 1942 року до кінця 1943 року. У цій ініціативі передбачено будівництво нового меморіалу, обладнання музею і створення відповідної інфраструктури.

У 2013 році Москву запросили приєднатись до міжнародного проекту оновлення музею в Собіборі, а в липні 2017 року, під час на засідання Міжнародного керівного комітету, було вирішено продовжувати реалізацію проекту без участі Москви, яку потрактували зайвою.

На Москві обурились. На зустріч у МІД РФ викликали послів Нідерландів, Словаччини та Ізраїлю. Голос руского МІДа Захарова з надривом мовила: «У зв'язку з цим для пояснень і серйозної розмови були змушені запросити в МІД Росії керівників дипломатичних місій згаданих країн на РФ. Все-таки совість має бути. Вважаємо рішення Міжнародного керівного комітету, відповідального за будівництво оновленого музею на місці колишнього нацистського табору смерті Собібор, не допускати до участі в проекті Росію кричущим фактом історичної амнезії».

Розгнівана Захарова і вся мідівська компанія не здають собі справи, що у світогляді європейців відбулись зміни. РФ зразка 2013 року і РФ зразка 2017 року – це дві великі різниці, як кажуть в Україні. А ще європейським народам необхідно виправити фатальну помилку. У 1945-1946 роках у Нюрнбергзі засудили тоталітарний фашистський режим, але не подбали про суд над тоталітарним рашистським режимом.

Розпродаж кремлівського «золотого тельця»

На Москві уже дожились, повідомило агентство «Reuters». Внаслідок економічних санкцій, які роблять економіку РФ іще сильнішою, так сказав Путін, його спільник Сєчін вимушений, при чому терміново, виставити на продаж частину «Роснефти», кремлівського «золотого теляти».

У серпні відбулись вже дві зустрічі Сєчіна із Є Цзяньміном, керівником правління CEFC. Деталі угоди достеменно не відомі, але є припущення, що обговорюють продаж акцій або частку в роздрібному бізнесі, тобто танкерів, нафтосховищ і заправних станцій. У «Роснефти» повідомили, що компанія «розглядає всі можливі варіанти співпраці з різними зацікавленими компаніями Китаю».

Не виключено, що вся кремлівська камарилья і весь кооператив «Озеро» готують собі в Піднебесній запасний аеродром. Очевидно сподіваються жити і не тужити під надійним дахом Сі Цзіньпіна. Простаки. Вони навіть не спромоглись прочитати історію Китаю, вивчити менталітет народності хань.

Санкційні страждання

На РФ почали відчувати наслідки пакету секторальних санкцій, від початку запровадження яких не минуло й місяця. Цей пакет не тільки розширив тиск на різні сектори рускої економіки, а й зробив його скасування дуже складним. Остаточні наслідки американських санкцій передбачити складно, бо нема із чим їх порівняти. Приклад розвалу СРСР застосувати недоцільно, бо економіки РФ і СРСР не порівняльні.

Владімір Мілов, колишній міністр енергетики РФ, на сайті журналу «The American Interest» спростував кремлівську дезінформацію, що рецесія рускої економіки, яка почалась у 2014 році після запровадження санкцій за агресію проти України, була спричинена падінням цін на нафту, а західні санкції відіграли в рецесії несуттєву роль.

Екс-міністр пише: «Теорія про те, що західні санкції не визначальні – це той сентимент, який намагається роздути хор рускої пропаганди, рускі симпатики на Заході та всі різновиди «корисних ідіотів». До яких належать і деякі відомі економісти, які безпідставно сфокусувались на дослідженні впливу вартості нафти на економіку і не сприймають інших факторів».

Зазначена кремлівська теорія не витримує перевірки арифметичними цифрами. Під час обох періодів обвалу нафтових цін – у 2008-2009 і 2014-2015 роках – для підтримки рубля Центробанк РФ витратив приблизно однакові суми валютних запасів, відповідно 186 і 154 мільярди доларів. Однак, якщо в 2008 році рубль постраждав від обвалу цін на нафту лише трохи, то сьогодні він уже втратив понад половину свої вартості, ставши «однією з пригнічених валют».

Отож повинно було відбутись іще щось окрім падіння цін на нафту. А це «іще щось» і є економічними санкціями і міжнародною кредитною блокадою, з якою Москва має справу з 2014 року.

За період з 2009 до 2014 року руский бізнес акумулював величезні зовнішні корпоративні борги, які сягнули $730 мільярдів. Більшість із цих боргів – короткострокові. Коли відносини із Заходом були хорошими, рефінансування боргів не становило проблеми. Але під тиском санкцій рефінансування стало неможливим, що й створило сильний удар по рускій економіці.

«Справа шкідників» як прототип «Справи лікарів»

Двох чиновників із керівництва авіаційного загону «Росія», який підпорядкований Управлінню справами президента РФ, взяли під варту. Андрея Тюріна, заступника гендиректора «Росії», і Александра Рейхтмана, начальника виробництва авіаційно-технічної бази загону, звинуватили у розкраданні бюджетних коштів.

Чиновників арештували ще 13 липня, коли Путіна на РФ не було. Про арешт стало відомо тепер, коли Мосміськсуд розглядав апеляцію на запобіжний захід утримування під вартою, обраний для Рейхтмана. Апеляцію відхилили.

Версія розкрадання бюджетних коштів авіаційного загону «Росія» – це така ж нісенітниця, як і твердження, що Улюкаєв вимагав хабар у Сєчіна. Про те, що насправді відбулось у путінському авіазагоні дізнаємось згодом, коли окремі й розпорошені обривки інформації можна буде скласти в логічний пазл.

Путін вирішив піти

Соціолог Сергей Белановський вважає, що Путін прийняв остаточне рішення піти з посади президента. Водночас соціолог зазначив, що тепер екстрено виникло питання обрання путінського спадкоємця. Ні Навальний, ні Удальцов, ні будь-хто інший бажаючий не буде допущений до влади, кремлівський істеблішмент знову розіграє варіант «Наступник». Відхід Путіна спричинить падіння авторитету й авторитарності влади, а також виразно проявиться соціальна напруга суспільства, деформованого путінською деспотією.

Ще одним підтвердженням грядущих змін є нещодавнє повідомлення Валерія Федорова, керівника центру дослідження громадської думки, про зростання в країні запиту на зміни.

Це не в країні, а в оточенні Путіна різко зростає запит на зміни. Дорослі дядьки з американського континенту пояснили руским пацанам, що Путін став неперспективним, що з ним вони втратять усе, що мають за кордоном – гроші, маєтки, коханок. Доведеться забрати дітей, осоружних дружин і повертатись на родіну. Це у кращому разі, а в гіршому – сісти й надовго за «брудні гроші». Путін обіцяв, що вирішить це питання, але не зумів. Настала пора його замінити.

Кремль пропонує мир, дружбу і жуйку

У контексті нуртування інформації про відставку Путіна, офіціоз МІДа Захарова несподівано м'яким і вкрадливим голосом наполегливо запропонувала Вашингтону покращити стосунки з Кремлем. Мовляв, РФ не закривала двері перед США навіть під час правління адміністрації Обами. Але, наголосила Захарова, єдиною умовою для відновлення співпраці Москви і Вашингтона є дотримання міжнародного права (sic!), провадження співпраці у руслі взаємної поваги (sic!) та на основі статуту ООН (sic!). Кремль дає США ще одну можливість «перейти до взаємодії від односторонньої конфронтації, хоча поки ніяких дій з боку Вашингтона не зроблено».

Після всього, що Путін і компанія натворили у світі, пролили стільки людської крові, вбили стільки невинних дітей, вони наче нічого не трапилось пропонують з ними дружити. Ці суб'єкти або вживають якісь препарати для «проживання в іншому світі», як сказала Меркель, або були зачаті в угарі рускої водки. Іншого пояснення нема.

ЦРУ, теракти, Путін

Якийсь час в Європі було спокійно. Аж ось, після появи оновленого Путіна на публіці, в Іспанії відбулась серія терористичних актів. Найближчим часом, імовірно після завершення днів жалоби, на Кремлі знову зроблять лицемірну заяву, що без діалогу з Москвою та її повернення у світову політику терористичні акти й надалі триватимуть.

Експерти американської приватної розвідувально-аналітичної компанії «Stratfor» вважають, що для дестабілізації у світі вмираючий режим Кремля може задіяти не тільки свою армію. У хід активно підуть політичні маніпуляції, каральні енергетичні та економічні заходи, кібератаки, диверсійні, пропагандистські та дезінформаційні кампанії.

Ще два місяці тому ЦРУ попередила поліцію Каталонії про загрозу терористичних атак у Барселоні. Серед можливих цілей американська розвідка, зокрема, вказала і пішохідну вулицю Рамбла, де й стався теракт. Збайдужіла і зледачіла Європа не прислухалась.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ