Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін заявив про створення "фантастичної зброї" в РФ

У Росії розробляються бойові лазерні комплекси тактичного рівня, які раніше зустрічалися хіба що в фантастичних оповіданнях.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін перед нарадою з приводу розвитку повітряно-космічних сил РФ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Обговоримо роботу над системами лазерної зброї з використанням вітчизняної оптики і високочутливої оптоелектроніки, включаючи типи зброї, які ще недавно, якщо по-чесному сказати, ми це розуміємо, зустрічалися тільки в фантастичних оповіданнях. Я маю на увазі бойові лазерні комплекси тактичного рівня", - зазначив Путін.

При цьому російський президент додав, що своєчасна реалізація цих об'єктів вкрай важлива, тому що вони визначать бойовий потенціал російської армії і флоту в найближчі десятиліття, практично на все ХХI століття.

За його словами, також перспективна для РФ "морська електроенергетика". "Ми можемо, якщо доб'ємося необхідного результату, використовувати всі ці напрацювання потім, і треба до цього, безумовно, прагнути в цивільних сферах, в окремих регіонах Росії, де такі розробки будуть вкрай затребувані, в тому числі в Арктиці - в регіоні, який має для нас історичне і стратегічне значення", - пояснив Путін.

Нагадаємо, дослідники Stratfor проаналізували, яку військову техніку виставили росіяни під час параду 9 травня. Російські збройні сили налічують близько мільйона осіб, і, незважаючи на застаріле обладнання та слабку промислову базу, все ще залишаються потужними, відзначають дослідники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ