Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Путін заявив, що Росія готова до запуску нових гіперзвукових ядерних ракет

Росія заявила, що нова ракетна система має високу маневреність, що дозволяє їй легко обходити системи ПРО.
Президент Росії Володимир Путін з персоналом в диспетчерському пункті Міністерства оборони в Москві. 26 грудня 2018 року.

Президент Росії Володимир Путін заявив в середу, що його країна  в наступному році розгорне свій перший  гарнізон гіперзвукових ракет з ядерною зброєю, зазначивши, що в його країні з'явився новий тип стратегічної зброї, про це повідомляє NBC News.

Цієї середи, Путін віддалено спостерігав за тестом біля будівлі російського міністерства оборони в Москві. В офіційному звіті про результати випробовування Кремль описав, що ракета «Авангард», була запущена з локації на південному заході Росії, після чого вона успішно вразила і знищила ціль на російському Далекому Сході.

Після спостереження за попереднім тестовим запуском перед розгортанням нової ракетної системи під назвою «Авангард», президент Росії виступив з промовою.

«Це випробування, яке тільки що закінчилося, завершилось повним успіхом», - заявив Путін на засіданні уряду.

«З наступного року збройні сили Росії отримають нову міжконтинентальну стратегічну систему« Авангард »... Це великий момент в житті збройних сил і в житті країни. Росія отримала новий тип стратегічної зброї. "

Нагадуємо, що ще у березні 2018 року Путін в одній зі своїх найбільш войовничих промов за останні роки  оголосив про нову зброю, включаючи «Авангард», , заявивши, що вони можуть вразити практично будь-яку точку світу і уникнути протиракетного щита, побудованого в США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ