Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Путівки в Туреччину: гід по кращим пляжам країни

Путівки в Туреччину — незмінна мета туристів в сезон літнього відпочинку. В країні величезний вибір пляжів, тому ми створили рейтинг 5 найбільш вражаючих узбереж, кожне з яких має відзнаку «Блакитний прапор». 

Топ-5 найкращих пляжів в Туреччині

5 місце. Пляж Гюмбет, Бодрум

Якщо Вас цікавлять найкращі пляжі у Бодрумі, рекомендуємо відвідати бухту Гюмбет, берегова лінія якої покрита дрібним піском і має протяжність 1 км. Сам пляж чудово облаштований. Тут є кабінки для переодягання, туалети і душ, а ресторани пропонують шезлонги за додаткову плату. З центру Бодрума до бухти Гюмбет їздить місцевий транспорт у Туреччині — долмуш. Також до пляжу можна швидко дістатись пішки. На пляжі Гюмбет для відпочивальників доступні різноманітні водні розваги: віндсерфінг, парасейлінг, дайвінг і водні лижі. Вхід безкоштовний. 

4 місце. Пляж Мунлайт, Кемер

Їдете до Туреччини та шукаєте, де погуляти у Кемері? Добрим вибором буде пляж Мунлайт, що розташований на півдні курорту. Це безкоштовна пляжна зона, яка покрита піском, а при заході в воду — дрібною галькою. Територія пляжу оточена невеликим парком, що допомагає в найспекотніші місяці комфортно проводити час. Якщо не знаєте, як вибрати готель у Туреччині в Кемері, радимо обирати резорти недалеко від пляжу. Крім необхідної інфраструктури, для туристів доступний парк розваг Moonlight Watersport. На території парку є міні-аквапарк і дельфінарій.

3 місце. Пляж Блакитна лагуна, Олюденіз

Куплений на turne.ua тур до Туреччини дарує чудову нагоду відвідати піщаний пляж «Блакитна лагуна», який знаходиться в заповіднику Олюденіз, недалеко від Фетхіє. Це невеличка, оточена горами бухта з поступовим заходом в море. Ширина пляжу виносить 2-3 метри, тому місця для засмаги не багато. Для відпочивальників доступні туалет, душ, кабінки для переодягання і шезлонги. Недорогі тури в Туреччину до Фетхіє нерідко обирають фанати парасейлінгу, щоб політати над мальовничими пейзажами бухти. Також тут працює дайвінг-центр, прокат катамаранів і гідроциклів.

2 місце. Пляж Капуташ, Каш

Якщо шукаєте пляж з неперевершеним пейзажем і доброю інфраструктурою, то подивіться доступні дешеві путівки в Турцію в Каш. Тут, в оточеній скалами бухті, сховався один з найчарівніших пляжів країни — пляж Капуташ. Бухта приваблює туристів лазуровим відтінком води і можливістю безтурботно провести час. Територія пляжу покрита дрібною галькою і піском, а захід в море — пологий. Для того, щоб відпочинок в Туреччині на пляжі Капуташ був комфортним, для мандрівників доступні кабінки для переодягання, туалет, душ і прокат шезлонгів. Доїхати до бухти з міста Каш можна на долмуші. В 20 кілометрах від бухти знаходяться руїни античного міста.

1 місце. Пляж Клеопатри, Аланія 

Плануєте купити тур в Туреччину до Аланії? Обовʼязково відвідайте пляж Клеопатри! Згідно легенди, сама Клеопатра відпочивала на цьому пляжі. А сьогодні його знаменують як один з найкращих в світі. Довжина пляжної зони, покритої золотистим піском, складає понад 2 км. На пляжі передбачени необхідна для відпочинку інфраструктура, а для охочих активно провести час доступні спортивний майданчик, тенісний корт і різні водні атракціони. Захід в море різко обривається в глибину, тому цей пляж не годиться для плавання з дітьми. Проте в Аланії працюють найкращі аквапарки Туреччини, один з яких розташований недалеко від пляжу, тож для дітлахів напевно знайдеться розвага.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ