Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П’ять найбільших проблем Львівщини, пов’язаних з відходами та отруйними речовинами

Державна екологічна інспекція у Львівській області визначила 5 основних проблем, пов’язаних з відходами та отруйними хімічними речовинами. Про це повідомила прес-служба інспекції.

Зокрема, це такі проблеми: - експлуатація Львівського полігону твердих побутових відходів, термін експлуатації якого завершується; - не вживаються заходи для забезпечення екологічно безпечного зберігання та утилізації імпортованих з Угорщини ДП «Спецсервіс» та ТзОВ «ОСМА-Ойл» гудронних залишків відходів та виготовлених з них модифікаторів; - не вирішене питання утилізації кислих гудронів ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод», та ліквідація витоків інфільтрату з амбарів для зберігання зазначених відходів; - органами місцевого самоврядування не вживаються заходи по ліквідації твердих відходів нафтопереробки (гудрони), які знаходяться на території Борщовицького лісництва на землях Дублянської міської ради Жовківського району та Гамаліївської сільської ради Пустомитівського району Львівської області; - органами місцевого самоврядування не вживаються достатні заходи на виконання завдань обласної програми поводження з твердими побутовими відходами на період 2007-2015 років, в тому числі впровадження системи роздільного сортування відходів, сміттєсортувальних та сміттєпереробних комплексів, ліквідації несанкціонованих звалищ, тощо.

Додамо, що протягом 2010 року Державна екологічна інспекція в Львівській області провела 787 перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами та отруйними хімічними речовинами підприємствами, організаціями, суб’єктами господарювання та громадянами області. Складено 717 протоколів про адміністративні правопорушення, до адмінвідповідальності притягнуто 519 посадових осіб і громадян на загальну суму 222,237 тис. грн., стягнуто штрафів на суму 176,917 тис. грн.

Проведено 34 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при дотриманні режимів та правил експлуатації сміттєзвалищ/полігонів твердих побутових відходів. За виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 33 посадові особи на суму 23,375 грн.

Інспекцією винесено 9 рішень про тимчасове зупинення захоронення відходів на сміттєзвалищах. Підстава – не було дозволів та лімітів на розміщення відходів, а також не було системи захисту ґрунтових вод, вилучення та знешкодження фільтрату.

Перевірено 47 місць видалення промислових та побутових відходів. Виявлялося, що в частини власників сміттєзвалищ відсутні паспорти місць видалення відходів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ