Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

П’ять шкіл Мостиського району перейшли на альтернативне паливо

П’ять шкіл Мостиського району перейшли на альтернативне паливо. Про це “Гал-info” повідомив голова Мостиської райдержадміністрації Юрій Візняк.
 Зокрема, 20 червня 2006 року Мостиський районний відділ освіти уклав договір з ТОВ „Теплоенергосинтез-Л” про опалення приміщень Вовчинської СШ, Малнівської СШ, Підлісецької ОШ, Брегівська ОШ, Велико-Мокрянська ОШ шляхом спалювання вторинних енергетичних ресурсів – тирса, солома, лушпиння.
Відповідно до проектної документації, розробленої ТОВ „Спеціалізоване конструкторське бюро Сухіна”, проведено технічне переоснащення із заміною пальникового пристрою у школах. Станом на 1 грудня 2006 року введено в експлуатацію обладнання у Вовчищовицькій СШ на суму  90,84 тис. грн, Малнівській СШ - 104,17 тис. грн, Велико-Мокрянській ОШ - 73,30 тис. грн, Підлісецькій ОШ - 88.83 тис. грн, до кінця року заплановано ввести в дію обладнання у Берегівській ОШ — 79,16 тис. грн. Усі затрати на розробку проектної документації, вартість  і  роботи по монтажу обладнання, виконані за рахунок ТОВ „Теплоенергосинтез-Л". Все встановлене обладнання передане на баланс відділу освіти в тимчасове користування.
 За словами Юрія Візняка, у школі забезпечується відповідний температурний режим при менших затратах. На сьогодні затрати на тепло зменшилися на 10%. Відповідно до угоди ТОВ „Теплоенергосинтез-Л” забезпечує школи тирсою, соломою, лушпинням, а відділ освіти здійснює оплату за поставлену теплову енергію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ