Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Рада дозволила демобілізовувати військових, що виховують трьох дітей

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що дозволяє військовим, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, звільнятися зі служби.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

Чоловіки, які мають на утриманні трьох дітей і більше дітей віком до 18 років, не підлягають мобілізації. Відповідний законопроєкт №7679 підтримав 331 народний депутат.

Як ідеться у пояснювальній записці, такі чоловіки мають право призиватися за власним бажанням.

На початку повномасштабного вторгнення значна частина багатодітних чоловіків отримали повістки з військкомату чи пішли добровільно. Натомість чіткого роз‘яснення того, що вони не підлягають призову, лише за власним бажанням, не було. У зв’язку з цим, багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. 

Також у деяких військовослужбовців третя дитина могла народитися вже під час війни. Однак у законодавстві не було норми, що дозволяла демобілізацію цієї категорії військових, зазначали ініціатори змін до закону.

Відповідний законопроєкт набере чинності після підписання президентом. Тоді багатодітні чоловіки отримають право демобілізовуватися.

Наразі загальну мобілізацію продовжили щонайменше до 21 листопада. Призову підлягають чоловіки 18-60 років, їм заборонено виїжджати за межі України, крім певних винятків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ