Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада міністрів ЄС ухвалила висновки щодо демократії

14 жовтня Рада міністрів ЄС ухвалила висновки з приводу демократії. Про це повідомили в прес-службі Представництва Європейського Союзу в Україні.

У них підкреслюється, що у сучасному світі демократії кидають виклик, її ставлять під сумнів. У той час, як у багатьох країнах демократія залишається доволі міцною, в інших країнах спостерігається зростання тенденцій у напрямі авторитаризму. Міністри зазначають, що виклики для демократії є множинними і їм потрібно протистояти без зволікань та всеохопно.

З плином десяти років після останніх висновків Ради щодо підтримки демократії у зовнішніх відносинах Євросоюзу ЄС оновлює свою прихильність ідеям демократії у глобальному контексті, який відчутно змінився.

Одна з цілей зовнішніх дій ЄС – просувати демократію, верховенство вправа, універсальність і неподільність прав людини і засадничих свобод, як про це йдеться у Статті 21 нашого Договору. Як це закладено в основу Глобальної стратегії ЄС, зміцнення демократії у зовнішньому вимірі також є стратегічним інтересом Євросоюзу, що робить внесок у ключові аспекти Спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС (багатосторонні відносини, розвиток, мир і безпека, міграція).

Міністри погодилися надалі розвивати спільну та практичну відповідь ЄС задля сприяння позитивним тенденціям і з метою протистояння новим і спільним викликам для демократії.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" № 124-ІХ, який Верховна рада ухвалила 20 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ