Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рада нацбезпеки закликала ухвалити закон про медичний канабіс

Рада національної безпеки і оборони закликала Верховну Раду ухвалити закон про медичний канабіс.На найближчому пленарному засіданні депутати будуть розглядати законопроєкт № 7457, на важливості якого наголошували Володимир Зеленський, Міністерство у справах ветеранів, лікарі, громадські організації.

Про це пише Українська правда.

РНБО також підтримала ініціативу та наголосила, що "право на життя є невід’ємним правом кожної людини", а держава зобов’язана дбати про створення умов для ефективного і доступного медичного обслуговування для всіх.

"Законне використання медичного канабісу в лікувальних цілях – питання, яке обговорюються не вперше. Водночас доступ до ліків на основі канабісу може допомогти зменшити вираженість болю в онкохворих чи пацієнтів з епілепсією, хворобою Альцгеймера, розсіяним склерозом або психологічними розладами.

Виникнення станів, спричинених війною, ще більше актуалізувало питання забезпечення доступу пацієнтів до лікарських засобів на основі медичного канабісу", – кажуть у відомстві. 

За даними МОЗ, таких препаратів зараз потребують понад 2 мільйони українців, і війна призводитиме до зростання кількості людей з психічними проблемами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ