Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада не змогла змінити закон Савченко

Верховна Рада не змогла прийняти два законопроекти, якими пропонувалося внести правки в закон Надії Савченко, - Лівий берег.

За прийняття за основу законопроектів №4032 і №4548 проголосували 155 і 143 депутати відповідно при мінімально необхідних 226.

Цими документами в закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання пропонувалося внести правки, які забороняють його застосування засудженим за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Один з відхилених законопроектів вносив Кабмін.

На цей час за "законом Савченко" достроково звільнені з місць позбавлення волі 8,5 тис. осіб, підлягають звільненню 35 тис. осіб. З уже звільнених осіб 906 скоїли повторні злочини, зокрема 27 вбивств, 21 нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 12 зґвалтувань, 670 крадіжок, 172 пограбування, 68 розбоїв, 43 шахрайства та 23 хуліганства.

Нагадаємо, закон про зарахування одного дня попереднього ув'язнення як двох днів у термін основного покарання ("закон Савченко") набув чинності в грудні 2015 року.

У січні 2016 року, відповідно до цього закону, вийшов з в'язниці суддя Ігор Зварич, якого в 2011 році засудили до 10 років позбавлення волі за хабарництво. Крім того, 28 січня суд скинув термін засудженому до 8 років в'язниці Андрію Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі", і в червні він вийшов на свободу. У квітні вийшов з в'язниці засуджений за вбивство колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозинський, а організатор наймасштабнішої будівельної афери "Еліта-центру" Олександр Волконський (Шахов) вийшов із СІЗО.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ