Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада підтримала реформу СБУ

арламентарі ухвалили за основу законопроект про реформу Служби безпеки України. Відповідне рішення підтримали 285 народних депутатів України.

Про це інформує УНН.

"В доопрацьованому законопроекті закладені такі концептуальні зміни як закріплення контррозвідувальної діяльності, захисту національної державності та охорони державної таємниці, як пріоритетні напрямки діяльності СБУ. Розширено повноваження у сфері протидії розвідувально-підривній діяльності та боротьбі з тероризмом", - сказала заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Проект закону №3196-д замінює закони України “Про Службу безпеки України” і “Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України” та передбачає зміни до 26 законів і кодексів. Зміни, зокрема, дають можливість звільнити СБУ від непритаманних для цієї служби функцій. Так, серед іншого, ліквідовуються спецпідрозділи СБУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю.

За словами народного депутата Данила Гетманцева, під час засідання фракції “Слуги народу” обговорювали яким чином ліквідувати економічні підрозділи Служби безпеки України та як ті завдання, які зараз виконуються, перейдуть до Бюро економічної безпеки безперешкодно для безпеки держави.

Цей законопроект розроблявся в контексті законопроекті про створення Бюро економічної безпеки, який ВР ухвалила сьогодні у другому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ