Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада погодилася пустити на навчання в Україну іноземні війська

Парламентарі ухвалили за основу та в цілому президентський законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Відповідне рішення підтримали 325 народних депутатів України на пленарному засіданні ВР у вівторок, 26 січня, передає УНН.

Деталі

Передбачається проведення восьми багатонаціональних навчань на території України:

  1. Багатонаціональне навчання з підготовки підрозділів збройних сил

  2. Українсько-американське навчання “Репід Трайдент – 2021”

  3. Українсько-британське навчання “Козак Мейс – 2021”

  4. Українсько-американське навчання “Сі Бриз – 2021”

  5. Українсько-румунське навчання “Ріверайн – 2021”

  6. Українсько-британське навчання “Воріер Вотчер – 2021”

  7. Українсько-польське навчання “Три Мечі – 2021”

  8. Українсько-польське навчання “Сільвер Сейбер – 2021”

Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань на території України у 2021 році, в сумі 38 559,44 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань Міністерства оборони України на 2021 рік.

“Проект ЗУ "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі у багатонаціональних навчаннях“ № 4499 розроблено з метою врегулювання питання виконання процедур щодо схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях”, — йдеться у пояснювальній записці.

Доповнення

Процедура схвалення нардепами допуску на навчання іноземних військ традиційна. Так, у березні минулого року Верховна Рада України також ухвалювала рішення про допуск іноземних військових на навчання в Україну у 2020 році, поданий та визначений Президентом України Володимиром Зеленським як невідкладний.

Торік Україна не взяла участь в семи багатонаціональних навчаннях через пандемію.

За даними Міноборони, Збройні сили України 2021 року планують взяти участь у 22 багатонаціональних навчаннях, у тому числі у восьми на території України і 14 – за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ