Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Рада продовжила дію закону про "особливий статус" Донбасу

Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому законопроект, який продовжує дію закону про "особливий статус" Донбасу на рік.

Відповідне рішення підтримали 320 народних депутатів України, передає УНН.

Відповідний проект закону №2569 про внесення зміни до статті 1 ЗУ "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" передбачає створення додаткових часових можливостей для реалізації законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.

Цей законопроект набирає чинності з дня його опублікування і, відповідно, дія закону про "особливий статус" Донбасу продовжиться до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський після зустрічі у нормандському форматі у Парижі повідомив, що законопроект про "особливий статус" Донбасу буде продовжено.

Після чого народні депутати від "Слуги народу" зареєстрували у ВР законопроект про продовження "особливого статусу" Донбасу.

Зеленський: повне припинення вогню має розпочатись до кінця 2019 року

Пізніше комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу і в цілому цей законопроект.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ