Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада проголосувала за відкриті декларації чиновників

Після шквалу критики та вето президента Верховна Рада повторно проголосувала в цілому за законопроєкт № 9534. Цього разу закон передбачає публічний доступ до декларацій чиновників.

Побачити декларації чиновників ми зможемо вже за 60 днів після публікації закону. Публікація закону відбудеться після того, як його підпише президент.

Ці 60 днів потрібні, щоби приховати певні категорії військовослужбовців задля їхньої безпеки. Інші чиновники та депутати найближчим часом мають прозвітувати перед українцями.

Все це відбулося завдяки тому, що українці не проковтнули попереднє голосування, яким депутати планували закрити декларації чиновників ще на рік. 

Центр протидії корупції (ЦПК) разом з іншими громадськими організаціями закликали президента накласти вето на закон. З’явилася петиція від військового Олександра Ябчанки, що лише за кілька годин набрала потрібну кількість голосів, сягнувши 82 тис. підписів. Після чого Президент відповів на вимогу українців, підтримавши публічний доступ до декларацій, та ветував закон.

“За кілька тижнів декларації відкриються. Ми почнемо шукати, тих хитровимаханих політиканів, які наживалися під час війни. Тож, за кілька тижнів,  вдалого усім нам полювання”, - додав Віталій Шабунін, голова правління ЦПК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ