Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада спростила реєстрацію внутрішніх переселенців

Депутати Верховної Ради у вівторок ухвалили закон, покликаний посилити гарантії дотримання прав і свобод внутрішньо переміщених осіб із зони АТО і Криму, - Лівий берег.
Інфографіка - Волинське агентство розслідувань

"За" ухвалення проекту закону №2166 проголосували 243 народних депутати.

Дія довідки переселенця тепер буде безстроковою. Це дозволить уникнути випадків зупинки виплат пенсій та інших соцвиплат у зв'язку із закінченням терміну дії довідки.

Закон також скасовує необхідність проставлення штампа на зворотному боці довідки в органах Державної міграційної служби (ДМС). Скасовано перевірки місць проживання переселенців. Знято також зобов'язання інформувати органи ДМС про своє фактичне місце проживання і раз на півроку відзначатися в цих органах.

Переселенці, які не встигли розірвати трудові відносини до виїзду із зони АТО чи Криму, зможуть подати заяву про припинення трудового договору в центрі зайнятості за новим місцем проживання.

Органи влади повинні прийняти переселенця на облік в день подачі заяви, якщо у нього є в паспорті штамп реєстрації місця проживання. Якщо ж такого штампа немає, термін прийняття на облік обмежений 15 днями. Протягом цього часу переселенець може надати як доказ військовий квиток, трудову книжку, документ про право власності на нерухоме або рухоме майно, документ про освіту (науковий ступінь), медичні документи, фотографії або відеозаписи.

Закон набуде чинності після підписання Президентом.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ