Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада ухвалила в цілому проект закону про викривачів корупції

Парламентарі ухвалили у другому читанні та в цілому законопроєкт №1010 щодо викривачів корупції. Відповідне рішення підтримали 252 народних депутатів

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо викривачів корупції розроблений з метою визначення правового статусу викривачів — осіб, що повідомили про вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, встановлення прав, гарантій та механізмів захисту таких осіб та прирівняних до них осіб, передає УНН.

На думку авторів законопроєкту, його ухвалення забезпечить створення нової ефективної системи запобігання корупції на основі міжнародних стандартів, що сприятиме зниженню рівня корупції в державі, а відтак — розвитку економіки та підвищенню добробуту громадян.

Додамо, що 13 вересня Рада у першому читанні ухвалила проект закону №1010. Відповідне рішення підтримали 283 народні депутати.

Нагадаємо, що під час підготовки до другого читання у профільному комітеті заявили, що захист викривачів корупції є в усіх цивілізованих країнах світу, тож політизувати та викривляти зміст відповідного українського законопроекту в стінах парламенту некоректно.

Уряд саботує мовний закон - Смолій

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ