Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада звернулася до Конгресу США за підтримкою санкцій проти газопроводу “Північний потік-2”

У п'ятницю, 21 травня, Верховна Рада України на засіданні ухвалила звернення до Конгресу США щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу “Північний потік-2”.
Верховна рада України

Про це стало відомо в ході засідання ВРУ.

Відповідне рішення підтримало 292 народних депутатів України.

Постановою доручено голові Верховної Ради забезпечити невідкладне направлення тексту звернення до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки. У постанові висловлена стурбованість тим, що представлена 19 травня Державним департаментом США доповідь Конгресу США та запропоновані додаткові санкції не передбачають заходів проти ключової компанії учасника “Північного потоку — 2” — “Nord Stream AG”.

“Ми переконані, що єдиним довгостроковим механізмом гарантування невикористання Росією "Північного потоку — 2“ в якості енергетичної зброї є повне блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію”, — зазначається у постанові.

Верховна Рада України у зверненні закликає Палату представників та Сенат Конгресу США "використати весь наявний інструментарій, передбачений американським законодавством, для цілковитого і незворотного зупинення будівництва газопроводу в межах проекту “Північний потік-2” шляхом застосування блокуючих санкцій проти всіх учасників даного російського геополітичного проекту, у тому числі “Nord Stream AG”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ