Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Рада звернулася до президента Грузії щодо необхідності помилувати Саакашвілі

Верховна рада України звернулася до президента Грузії та парламентів держав-ЄС щодо необхідності помилувати Саакашвілі.

Верховна Рада ухвалила постанову №9491 про Звернення до президента Грузії Саломе Зурабішвілі та парламентів держав - членів Європейського Союзу щодо необхідності здійснити гуманітарний акт та помилувати третього президента Грузії (2004-2013 рр.), громадянина України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, повідомляє УНН.

За його словами, за відповідну постанову проголосували 285 парламентаріїв.

Так, український парламент закликає президента Грузії надати уповноваженому ВРУ з прав людини Дмитру Валерійовичу Лубінцю доступ до Міхеіла Саакашвілі, який є громадяном України.

Верховна Рада також звертається до президента Грузії помилувати третього президента Грузії, враховуючи його тяжкий фізичний стан.

Окрім того, українські нардепи звертаються до парламентів держав-членів Європейського Союзу з проханням ухвалити відповідні рішення щодо необхідності здійснення президентом Грузії помилування Саакашвілі, підтвердивши важливість дотримання міжнародних стандартів прав людини.

Нагадаємо, третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який перебуває в клініці "Вівамед”, вперше з лютого постав перед судом. ЗМІ оприлюднили фото знесиленого Саакашвілі.

Президент України Володимир Зеленський висловив обурення станом ув’язненого Саакашвілі та доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест через знущання з Саакашвілі. 6 липня посол Грузії залишив Київ у відповідь на вимогу керівництва України.

Після кількох місяців суперечок Міністерство юстиції та охорони здоров'я дозволило іноземним лікарям провести медичне обстеження третього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ