Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ради Львівщини» та Мін'юст надаватимуть юридичну допомогу громадам

Сьогодні, 22 жовтня, Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Львів) підписали меморандум про співпрацю.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Свої підписи під документом поставили виконавчий директор ОАМР «Ради Львівщини» Андрій Якимів та начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тарас Грень.

Метою меморандуму є організація співпраці та консолідація зусиль, забезпечення реалізації якісної державної правової політики, ефективного захисту прав та законних інтересів громадян і юридичних осіб у регіоні.

Як розповів Андрій Якимів, підписанти розроблятимуть та реалізовуватимуть спільні проєкти, програми, спрямовані на посилення гарантій прав і свобод людини та громадянина, а також інформуватимуть мешканців та представників органів місцевого самоврядування  про вимоги законодавства у галузі державної реєстрації.

«Одним з напрямків діяльності Асоціації «Ради Львівщини» є надання правової допомоги членам асоціації і загалом громадам Львівщини. Наша юридична служба надає на запити громад необхідні юридичні консультації, однак сьогодні актуальним є питання підсилення цього напрямку роботи. Бо ми прагнемо, аби  юридична допомога мешканцям громад, юридичним суб’єктам була ще якіснішою. І, маючи такого потужного партнера як Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, ми, упевнений, досягнемо цієї мети.

Відтак найближчим часом спільно проведемо освітньо-консультаційні заходи для наших територіальних громад. Вони відбуватимуться як у Львові, так і безпосередньо в громадах. Мешканці отримуватимуть відповіді на проблемні питання, які виникають в житті громади.

Переконаний, співпраця Асоціації «Ради Львівщини», юстиції, територіальних громад та Львівської обласної ради буде дієвою і матиме практичні результати», -  зазначив Андрій Якимів.

Зі свого боку Тарас Грень підкреслив, що в умовах продовження реформи децентралізації та передачі частини повноважень юстиції органам місцевого самоврядування області – співпраця і проведення спільних заходів є запорукою успіху.

«Наприклад, наше управління державної реєстрації постійно здійснює виїзди у територіальні громади Львівської області для інформування мешканців про новинки законодавства у галузі державної реєстрації», - розповів Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ