Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радикали просять поліцію розібратись в конфлікті у Бродівському педколеджі

Голова Львівської ТО Радикальної партії Олега Ляшка Микола Іщук звернувся до начальника ГУ НП у Львівській області Валерія Середи з проханням провести розслідування конфліктної ситуації, що виникла в у Бродівському педколеджі.

Йдеться про анонімну заяву студентів коледжу про факти корупції з боку керівництва, яка була скерована на ім’я голови Бродівської РДА та в НАБУ, а також була розглянута на засіданні комісії з питань освіти Львівської облради.

«Це до певної міри прецедент, коли голова РДА реагує на анонімне звернення і надає їй публічності. Проте, в будь-якому випадку, сам факт появи нехай і анонімної заяви студентів є сигналом про те,  що атмосфера в коледжі  не сприяє відкритості і гласності», – прокоментував Микола Іщук.

Політик вважає, що сьогодні рано називати винних, а потрібно розібратись у ситуації і виправити помилки.

«Якщо будуть доведені факти корупції, а для цього потрібно, щоб студенти про них заявили відкрито, то лише тоді можна висунути підозру тим, хто вчинив такі протизаконні дії. Якщо ж студенти стали знаряддям маніпуляції в руках інших непорядних людей, то необхідно встановити, хто вони і покарати», – вважає Іщук.

Микола Іщук наголосив, що Радикальна партія сьогодні налагоджує активну роботу з молоддю, створює свої осередки у вищих навчальних закладах, адже не можна допустити відтік майбутніх кадрів за кордон, вони повинні навчатись і працювати в Україні.

«Уряд і парламент приймає відповідні рішення, скеровані на підтримку молоді, а на місцях керівні кадри противляться змінам, думають старими форматами, втратили відчуття часу.  Це неприпустимо. Саме тому радикали Львівщині беруть  ситуацію у Бродівьскому педколіджі під контроль і докладуть усі  зусилля для того, щоб ситуація в цьому навчальному закладі нормалізувалась», – додав політик.

Нагадаємо, вчора на комісії Львівської обласної ради депутати розглянулианонімний лист студентів Бродівського педагогічного коледжу ім. Маркіяна Шашкевича щодо корупції в їх навчальному закладі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ