Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Рафаель Надаль у 10-й раз виграв Ролан Гаррос

Іспанський тенісист Рафаель Надаль удесяте переміг на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу, подолавши швейцарця Стена Вавринку.Загальний рахунок матчу - 6:2, 6:3, 6:1 на користь іспанця, - BBC Україна.

Таким чином, 31-річний уродженець Балеарських островів став першою людиною, який виграв відкритий турнір Великого шолома десять разів.

"Я віддаю всього себе в кожному змаганні, проте саме тут на мене накочується ні з чим не зрівнянне відчуття. Нервове напруження й адреналін на цьому корті неможливо повторити. Це найважливіша подія в моїй кар'єрі", - сказав сам чемпіон.

Вавринка вперше програв великий турнір після перемог упродовж трьох років.

Таким чином, Надаль випереджає за кількістю виграних турнірів Великого шолома американця Піта Сампраса і стає на друге місце після швейцарця Роджера Федерера, який обіграв його на Відкритому чемпіонаті Австралії в січні, отримавши таким чином свою 18-ту перемогу в Великому шоломі.

За кількістю перемог в одному з чотирьох турнірів Шолома іспанця тепер випереджає тільки австралійка Маргарет Корт, якій із 1960 по 1973 рік вдалося виграти Відкритий чемпіонат своєї батьківщини 11 разів.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ