Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рання капуста з Закарпаття масово надійде на ринки в третій декаді квітня

Рання капуста з Закарпаття масово надійде на ринки в третій декаді квітня . Про це «Гал-info» повідомили в Закарпатському  представництві Проекті аграрного маркетингу.
Вже у третій декаді квітня закарпатські виробники ранньої капусти обіцяють поставити на львівські  ринки  значні партії цього товару. За підрахунками, проведеними Закарпатським представництвом Проекту аграрного маркетингу, в цьому році площі під ранньою капустою в області збільшилися на 8-14%.
Як зауважують в ПАМ на ринку України зараз присутня імпортована рання капуста, а в Одеській області в супермаркети вже попала рання капуста місцевого виробництва, але роздрібна ціна на неї поки що більша за 20 грн/кг.
Аналітики Проекту аграрного маркетингу відзначають в цьому році помітну тенденцію до збільшення площ під капустою середньоранніх та середніх строків дозрівання. У минулі роки на ринку утворювався дефіцит капусти саме в період дозрівання цих сортів, що призводило до збільшення цін. Саме привабливі ціни на капусту в цей період стимулюють розширення площ під середньоранніми та середніми сортами.
Нагадаємо, що Закарпатська область є одним з основних постачальників ранньої овочевої продукції на ринки України і завдяки своїм природно - кліматичним умовам може конкурувати за високі ціни на ранню продукцію з Одеською, Херсонською та іншими південними областями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ