Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Rapid Trident–2020»: військове командування країн-учасниць оцінило перебіг міжнародних навчань

На Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вийшли на фінішну пряму українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2020».

Як повідомили у пресслужбі Нацгвардії, сьогодні, 24 вересня, командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан ознайомився із ходом навчань та оцінив відпрацювання завдань, які виконують підрозділи Національної гвардії у складі зведеної батальйонної тактичної групи.

1/1

У складі делегації, що ознайомилася із ходом проведення міжнародних навчань, тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Голоднюк, начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, бригадний генерал армії США Джозеф Папенфуз, заступник начальника Державної Прикордонної Служби України генерал-майор Сергій Сердюк, представники Київської асоціації військових аташе країн союзників, органів державної влади та Товариства Червоного Хреста України.

У багатонаціональних навчаннях підрозділи Національної гвардії України діють у складі зведеної батальйонної тактичної групи разом із представниками Державної прикордонної служби України та Військової служби правопорядку у Збройних силах України.

«Основними завданнями, що виконують підрозділи зведеної батальйонної тактичної групи на цих міжнародних навчаннях – ведення стабілізаційних дій у визначеному районі шляхом виставлення мобільних блокпостів, контрольно-пропускних пунктів, спостережних постів, організація патрулювання як пішими так і автомобільними маршрутами,  охорона та оборона ділянок державного кордону», – командир зведеної батальйонної тактичної групи майор Володимир Пимонов.

Під час свого виступу на брифінгу перед високоповажними гостями командир 59-ї окремої мотопіхотної бригади полковник Геннадій Шаповалов відзначив професійні та злагоджені дії військовослужбовців Національної гвардії в ході навчань. Також комбриг згадав про трьох гвардійців, що героїчно загинули під час участь в Операції об’єднаних сил на Сході країни. Серед них — Герой України Сергій Михальчук.

Гості та преса мали змогу спостерігати за діями Товариства Червоного Хреста України по створенню та діяльності транзитного табору для біженців. Охорону цього базового табору забезпечували військовослужбовці Національної гвардії.

На навчальній ділянці «Бій у місті» (MOUNT SIDE) було представлено порядок проведення блокувально-пошукових та штурмових дій. Ця територія – своєрідне місто у мініатюрі. Будівлі різної поверховості, адміністративні споруди та різноманітні прибудови створили спеціально для того, аби військовослужбовці відпрацьовували завдання у різних типах споруд, звикли правильно пересуватися та вчасно виявляти ворожі засідки.

На цій локації для високоповажних гостей ще одна фаза навчань – проведення антитерористичної операції в міській забудові. До її проведення були залучені окремий загін спеціального призначення та гвардійці військової частини 4114 Західного територіального управління, які діяли у складі груп блокування, зачистки та штурмової групи.

«Репід Трайдент–2020» – наймасштабніші сухопутні міжнародні навчання на території України. Важливо, що підрозділи Національної гвардії традиційно представлені на них потужними підрозділами, які виконують важливі завдання за призначенням.  Участь у таких міжнародних навчаннях для наших бійців – чудова нагоди бути та діяти у складі багатонаціональних штабів, що побудовані за структурою НАТО. Тут вони проводять операції та займаються їх ретельним плануванням у тісній взаємодії як з іншими українськими військовими, так і з іноземними підрозділами», –  розповів командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

За сценарієм «Репід Трайдент – 2020», країна-агресор дестабілізує ситуацію у певному регіоні іншої держави і здійснює спробу окупувати її. Водночас об’єднане угруповання військ союзницьких держав організовує оборону, згодом звільняє тимчасово окуповані агресором території і проводить стабілізаційну операцію.

«У цих міжнародних навчаннях взяли участь представники майже усіх складових сектору оборони та безпеки, зокрема і Національна гвардія України. Разом з міжнародними партнерами сьогодні вдалося досягти найвищої взаємодії та злагодженості. На мою думку, це найкращі міжнародні навчання, в яких мені довелося брати участь», – поділився враженнями співкерівник навчань з американської сторони полковник Майкл Хансон.

Нагадаємо, у міжнародних навчаннях «Репід Трайдент–2020» беруть участь рекордні 4000 тисячі військових із 9 країн. Окрім українських та американських військових, до участі у навчаннях залучені представники Польщі, Литви, Канади, Німеччини, Румунії, Великої Британії та Данії.

Національну гвардію України на цьогорічних навчаннях представляють військовослужбовці 3 бригади оперативного призначення (військова частина 3017), інструктори Міжнародного міжвідомчого центру підготовки підрозділів та офіцери цивільно-військового співробітництва НГУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ