Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Рашистські війська вдалися до атаки Запорізької АЕС: що відомо

Російські війська цієї ночі здійснили обстріл Запорізької АЕС.

За інформацією Запорізької АЕС, кадировці увірвалися на станцію та ведуть бій із нацгвардійцями. Внаслідок обстрілів окупанта виникла пожежа на АЕС.

Як повідомили у ДСНС, станом на 02:26 у м. Енергодар на Запорізькій АЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює тільки 4 блок).

За територією АЕС в учбово-тренувальному корпусі виникло загоряння. Вогнем були охоплені 3, 4, 5 поверхи п'яти поверхової будівлі.

Окупанти не давали змоги для підрозділів ДСНС приступити до ліквідації наслідків пожежі.

Водночас Президент України Володимир Зеленський звернувся до світових лідерів із заявою:

"Європа зараз повинна прокинутися - горить найбільша атомна електростанція Європи. Прямо зараз російські танки розстрілюють атомні блоки. Ці танки обладнанні тепловізорами, тобто вони знають куди стріляють, вони до цього готувались", - про це заявив Володимир Зеленський у своєму зверненні в соцмережах.

Також Президент повідомив, що вже зв'язався із країнами-партнерами (Джо Байденом, Анджеєм Дудою, Шарлем Мішелем та іншими) багатьох країн та МАГАТЕ.

О 05:55 пожежу в учбово-тренувальному корпусі (розміром 60х40 м) локалізовано на площі 2 тис. м. кв. О 06:20 пожежу ліквідували.  Жертв та постраждалих немає. До гасіння залучили 44 особи та 11 од. техніки ДСНС.

Представник пресслужби Запорізької АЕС Андрій Туз повідомив, що загрози поширення радіації не помічено.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ