Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Район Під Голоском: провели робочу зустріч щодо зонінгу

Міські посадовці та громада відомого у Львові району зустрілися, аби обговорити усі проблеми Під Голоском.

Йшлося про зонінг території – адже це початок нормального розвитку цієї території. Робоча зустріч у сквері, який відстояла громада, пройшла в спокійному режимі. 

Посадовці прийшли в позаробочий час, аби не ховаючись розповісти про свої дії і спланувати спільно із людьми подальший розвиток. «Ми хочемо пошвидше той зонінг, бо, як кажуть члени нашої робочої групи, без зонінгу неможливо рухатися по скверах, по парках. По тих 22 га – залишаємо зону Ж1, і це наша спільна з вами позиція», - так про чи не найболючішу проблему Під Голоском розповіла керуюча справами виконкому Львівської міськради і водночас керівниця робочої групи Наталія Алєксєєва. Щодо зелені в районі Під Голоском її підтримує і головний архітектор Львова Антон Коломєйцев: «Давайте затвердимо ці більше 20 га зелених зон. Місто дотримується мораторію на забудову в цьому». 

Від громади була більшість активістів, яким не байдуже на долю району, навідалися і ветерани АТО та воїни. Одна із жвавих мешканок району Людмила Федяй розповіла про страхи людей: район розвивався хаотично навіть попри судові заборони, закон не зупиняв неякісних забудовників: «Поки йшли суди, будинки гнали зі швидкістю 1 поверх за 4-5 днів. А коли ми суд виграли, нам кажуть: тут приватні ОСББ, так що судіться з людьми. Тому просимо передбачити механізми, щоби такого не було». Наскільки згуртована громада, можна судити і по тому, що люди мають ретельні пропозиції, як покращити інфраструктуру, та головне – хочуть, аби щільність забудови не росла. Мешканці Під Голоском уже мають в активі значну перемогу – мораторій на подальшу забудову ділянок без поважних причин. 

На робочій зустрічі мешканці Під Голоском нагадали, що на одній із попередніх робочих груп прийнято рішення: усі майбутні девелопери мають спочатку обговорити свої плани із громадою. Тепер справа за посадовцями та забудовниками, аби спільно із людьми напрацювати якісний план розвитку району, передбачивши достатню соціальну інфраструктуру та комфортні умови для людей. «Говоримо про конкретні речі. Моя позиція – будь-які зміни у зонуванні лише за згоди громади», - така позиція заступника міського голови Львова із містобудування Любомира Зубача. 

Попри заяви деяких політиків, мовляв, «малоголосківське гетто» приречене на животіння», район можна і треба розвинути до якісно нового рівня. Лише спільна робота громади, посадовців і девелоперів здатна змінити тут правила гри. І в перспективі кількох років район Під Голоском може стати ще одним цікавим місцем комфортного життя для людей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ