Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Районам та ОТГ Львівщини передали 12 нових "Школяриків"

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/3
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 29 квітня, п’ятьом районам області та п’ятьом ОТГ вручили ключі від 12 автобусів, які придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини. Загалом школи отримають 54 автобусів.

"Школярики” марки “АТАМАН” отримали такі райони та громади: Бродівський район – 2, Золочівський район – 2, Жидачівський район – 1, Миколаївський район – 1, Яворівський район – 1 спеціалізований, Жовтанецька ОТГ – 1, Мостиська ОТГ – 2, Шегинівська ОТГ – 1, Ходорівська ОТГ – 1, Тростянецька ОТГ – 1 спеціалізований.

“У Програмі розвитку освіти Львівщини закупівля автобусів є один з пріоритетів. Правильна освітня мережа в кожній громаді та районі – це дуже важливо. Держава завершує реформу децентралізації і невдовзі ми матимемо біля 70 громад і кожен з керівників ОТГ чітко рахуватиме кожну гривню.На жаль, сьогодні не в кожній громаді ефективно рахують гроші. Ми маємо на одного учня в окремих школах видатки більші, ніж у найкращих приватних школах, але якість надання освітніх послуг не завжди відповідає. Тому ми наголошуємо керівникам, зробіть освітню мережу ефективнішою, має бути належна якість надання освітніх послуг і відповідність оплати за неї”,  – зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Зазначимо, кошти на автобуси 45% від суми заплатив державний бюджет, 25 % - обласний, 30 % - базові місцеві бюджети громад і районів. Загальна очікувана вартість "Школяриків" становить 100 млн 60 тис грн, з них 44 млн 559 тис 300 грн було виділено з державного бюджету, 25 млн 245 тис 700 грн - з обласного бюджету та 30 млн 255 тис грн - з місцевих бюджетів районів та ОТГ.

“Школярики – один з інструментів надання якісної освіти, створення опорних шкіл, їх фінансування – це все правильна освітня мережа. Важливо, у стислі терміни чітко опрацювати це питання, аби у кінці року у вас не виникали питання щодо нестачі коштів на освітню субвенцію чи інші видатки, пов’язані з освітою”, - додав Іван Собко.

Автобуси придбали у межах Програми розвитку освіти Львівщини за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування.

Зазначимо, Львівщина – перша з областей цього року закупила найбільшу кількість шкільних автобусів та  розпочала їх поставку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ