Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Речі, які не можна сушити в машинці

Сушильна машина економить час і нерви: речі, які б мали висіти на батареї взимку, сохнуть значно швидше і не псують порядок у кімнаті. Однак є безліч виробів, не придатних для такого методу сушіння. Щоб не зіпсувати улюблену сукню або білизну, слід розібратися в тому, що можна сушити в машинці, а що — в жодному випадку ні.

Натуральні тканини

В основному речі, які прально сушильна машина висушити не допоможе, містять у своєму складі натуральні волокна. Насамперед це вироби із таких матеріалів:

 
  • шовку;

  • вовни;

  • хутра;

  • каучука.

 

Окрім того, рідко яка річ із натуральної або штучної шкіри та замші витримує машинне висушування. В жодному разі не слід намагатися провести таку операцію із гумою, водонепроникними тканинами, особливо з металевими та пластиковими елементами, колготками з нейлону.

 

Причина, чому ці речі можуть зіпсуватися, спільна із тією, чому їх не можна прасувати, — зазначені вище матеріали не витримують впливу тепла.

Взуття

Виробники не рекомендують класти взуття у сушилку. Гумова підошва під впливом високої температури деформується і може піти тріщинами, про вироби із натуральної та штучної шкіри йшлося вище.

Сумки

Щодо сумок і наплічників, тут важливо брати до уваги, із якого матеріалу вони виготовлені, а також наявність пластикової чи металевої фурнітури.

 

Окрім того, перед тим як відправляти річ у сушильну машину, ознайомтеся з інформацією, що вказана на її бірці. Перекреслене коло у квадраті означає, що наплічник не придатний для машинного висушування, такий же знак, але не перекреслений — навпаки. Кількість точок вказує на те, на якому режимі потрібно сушити виріб.

 

Вибирайте лише ті програми, які підходять для сушіння кожного окремого виду тканини, і не намагайтеся висушити всі речі одночасно, не враховуючи їхній склад, навіть якщо вони пралися разом.

 

Наостанок — декілька порад щодо ефективного використання прально-сушильної техніки. Після прання необхідно ретельно віджати речі у центрифузі. Натомість на фінальному етапі ви маєте отримати ледь вологу річ, а не зовсім суху. Це вбереже волокна тканини від пошкодження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ