Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реформування державних ЗМІ вийшло на фінішну пряму, – органи юстиції

До кінця цього року має бути завершене реформування державних ЗМІ. Про це повідомила заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації Нона Корж.

Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» від 24.12.2015 № 917-VIII внесено зміни до статті 8 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», зокрема, доповнено статтю новою частиною, якою передбачено, що органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації.

Відповідно до частин 1 – 2 статті 2 Закону №917-VIII реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший – упродовж одного року з дня набрання чинності цим законом, тобто з 1 січня 2016 року до 31 грудня 2016 року, другий – впродовж наступних двох років (з 1 січня 2017 року до 31 грудня 2018 року).

На першому етапі здійснювалося реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій згідно з переліком, який затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016року №848.

Відповідно до частини 5 статті 2 Закону №917-УШ на другому етапі здійснюється реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій, не реформованих на першому етапі.

Згідно частини 4 статті 18 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» реєструючий орган визнає свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації недійсним у разі неподання після завершення процесу реформування державних і комунальних засобів масової інформації органами державної влади, іншими державними органами або органами місцевого самоврядування, які є їх засновниками (співзасновниками), заяви про перереєстрацію відповідних друкованих засобів масової інформації.

Частиною 4 статті 14 Закону №917-VIII передбачено, що перереєстрація друкованих засобів масової інформації, що реформуються, здійснюється на безоплатній основі.

Увага! Реформування друкованих засобів масової інформації відповідно до Закону №917-УШ триватиме до 31 грудня 2018 року.

Прочерк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ