Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регіональна рада Ломбардії слідом за Венето і Лігурією визнала "російський Крим"

Регіональна рада Ломбардії проголосувала за резолюцію "Визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії".Про це повідомляє видання Il Giorno.

Ініціатива була представлена євроскептичною правою партією "Ліга Півночі". За неї також проголосували депутати партій Forza Italy, "Брати Італії" і руху "5 зірок". Проти були представники Демократичної партії і Громадянського пакту.

Прийнята резолюція уповноважує раду Ломбардії взаємодіяти з національним урядом задля відновлення діалогу з Росією, зміни європейськими інституціями взаємин з РФ, просувати думку про необхідність скасування санкцій проти РФ, заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Раніше, 29 червня, аналогічну резолюцію прийняла рада Лігурії.

Крім того, як повідомлялося, 18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Згідно з резолюцією, керівництво регіону уповноважене вести роботу з урядом і парламентом Італії з метою перегляду відносин між ЄС і Євросоюзом.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ