Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Регіони росії, схоже, не можуть швидко набрати необхідну кількість новобранців, тож їх заманюють грішми — ISW

Регіони росії, швидше за все, не в змозі набрати необхідну кількість новобранців за короткий термін, тож збільшують фінансові стимули, аби встигнути це зробити.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни, інформує Громадське.

Так, у Республіці Татарстан оголосили, що новобранці добровольчих батальйонів «Алга» і «Таймер» отримають одноразову виплату в розмірі 360 000 рублів (приблизно 5 800 доларів США), а до цього обіцяли 260 000 рублів (близько 4 200 доларів США).

«Республіка Татарстан, ймовірно, збільшила надбавку до призову через брак новобранців», — кажуть аналітики. 

Про пріоритетні напрямки для росіян

Також в ISW повідомили, що російські війська в Україні, ймовірно, діють у складі приблизно шести угрупувань, орієнтованих на місто Харків і північно-східну Харківську область, по лінії Ізюм — Слов'янськ, Сіверсько-Лисичанський район, Бахмут, район міста Авдіївка-Донецьк та півдня України.

Ці диспозиції свідчать про те, що москва надає перевагу просуванню своїх військ навколо Бахмута і, можливо, до Сіверська, водночас намагаючись використати бойовиків «ДНР», щоб захопити території, які їм не вдалося взяти з 2014 року на Авдіївському напрямку.

«Висока концентрація добровольчих батальйонів навколо Ізюма та Слов’янська свідчить про те, що ця територія не в центрі уваги росії та може бути вразливою для українських контратак», — йдеться у звіті. 

А накопичення сил на Херсонщині та навколо неї може створити серйозні проблеми для російського командування та управління, особливо якщо українські сили продовжать там контрнаступ.

Інші висновки аналітиків

Протягом 14 серпня окупанти здійснили наземні атаки на північ від Харкова, на північний захід від Слов’янська, на схід від Сіверська та досягли невизначених досягнень навколо Бахмута.

російські військові комісії продовжують натрапляти на труднощі щодо стимулювання росіян до підписання контрактів на військову службу.

російська окупаційна влада продовжувала вживати заходів щодо «переходу на рублі» і збирати дані про цивільне населення на окупованих територіях, щоб створити умови для «референдумів» з метою анексії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ