Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Регламент Львівської облради доопрацювали

На засіданні постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики Львівської обласної ради депутати доопрацювали Регламент обласної ради, повідомила прес-служба Львівської облради.

Депутати розглянули пропозиції, які надійшли від Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського національного університету ім. Івана Франка, інституту політичної освіти та від фракції "Блок Петра Порошенка" у Львівській обласній раді. Врахувавши висновки юридичного відділу обласної ради, депутати внесли частину пропозицій, які стосувалися конкретизації окремих положень. Загалом, за час роботи комісії над проектом Регламенту, було враховано понад 70 правок. Нагадаємо, що сесія Львівської обласної ради має розглянути Регламент 26 січня на ІІ пленарному засіданні ІІ позачергової сесії.

Окрім того, виконуючи протокольне доручення II позачергової сесії Львівської обласної ради від 16.01.2016 № Д-4, депутати доопрацювали звернення до Верховної Ради України та Президента України щодо припинення політичних репресій та звільнення політв’язнів. Депутати підтримали пропозицію голови комісії Романа Кізими, що в зверненні не повинно бути персоніфікованих прикладів, або необхідно наводити вичерпний перелік всіх політичних справ. Тож у зверненні до  Верховної Ради України та Президента України, яке буде розглядатися на ІІ пленарному засіданні ІІ позачергової сесії, не буде фігурувати жодне прізвище.

   Також на засіданні розглянули заяву депутата обласної ради Романа Васьківа щодо входження до складу комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики. Комісія підтримала бажання новообраного депутата, але рішення з цього питання прийматиме сесія обласної ради.

  Серед інших депутати також розглянули і низку звернень постійних комісій обласної ради з пропозиціями до Положення про постійні комісії. Над цим положенням робота ще триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ