Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Revolut став доступним для українців у ЄС: як відкрити рахунок

Глобальний фінансовий додаток Revolut надає доступ до платіжних послуг для осіб незалежно від національності, які змушені виїхати з України через російське вторгнення. Про це повідомляється в блозі додатка.

"Щоб забезпечити швидкий і легкий доступ до своїх грошей, компанія Revolut полегшила вимоги, необхідні для відкриття рахунку, а також відмовилася від низки комісій за обмін валюти та поповнення рахунку", – ідеться в повідомленні.

Так, Revolut дозволяє тим, хто перетнув кордони країни, отримати доступ до своїх коштів, прив’язавши додаток до свого українського банківського рахунку.

"Revolut пропонує платіжні послуги всім, хто змушений виїхати з України, надаючи доступ до додаткових валют та механізмів заощаджень", – кажуть у компанії.

Стандартний рахунок не передбачає щомісячної комісії і може використовуватися для відправлення та отримання грошей, а також для обміну валют.

Картку Revolut можна використовувати в будь-якій точці Європейської економічної зони (ЄЕЗ) та України.

"Обмеження на переказ коштів з вашого рахунку Revolut на інший рахунок становить 1,5 тис євро на день. Друзі та рідні, які перебувають у Європі (ЄС – ЕП), також зможуть швидко та надійно переказати їм гроші. Ліміти на користування рахунком встановленні згідно з обмеженнями стандартного плану Revolut", – пояснюють у компанії.

"Відкриття рахунку в ЄЕЗ зазвичай вимагає підтвердження права на проживання в Європі (ЄС – ЕП). Оскільки багато тимчасово переміщених осіб з України не можуть надати це підтвердження через брак документів, Revolut пом’якшила цю вимогу, щоб якомога більше людей могли швидко відкрити рахунок та отримати доступ до своїх коштів.

Хоча доступ до відкриття рахунків полегшено, Revolut вживає всі необхідні заходи для дотримання та виконання регуляторних вимог і виділила для цього внутрішню спеціальну команду працівників", – ідеться в повідомленні.

Щойно рахунок Revolut буде створено, той, хто виїхав з України, зможе прив'язати будь-яку українську банківську картку до свого рахунку Revolut та одразу почати поповнення рахунку в різних валютах.

"Щоб підтримати цю ініціативу, Revolut відмовляється від деяких комісій за перекази та обмін валют, щоб забезпечити відсутність додаткових зборів з тимчасово переміщених осіб, які обмінюють українську гривню на іншу валюту", – пояснили в компанії.

"Оскільки війна в Україні змусила виїхати понад два мільйони людей, ми вважаємо, що необхідно допомогти тим, хто найбільше постраждав, надаючи їм легкий і швидкий доступ до своїх коштів.

Банківські перекази часто повільні та дорогі, тому ми сподіваємося, що ця ініціатива Revolut надасть більш просту та ефективну альтернативу", – заявив співзасновник і технічний директор Revolut Влад Яценко.

Як відкрити рахунок

  • Завантажте мобільний додаток Revolut (App Store, Google Play Store).
  • Клікніть Sign up і введіть ваш номер телефону. Це може бути номер будь-якої країни, головне – щоб ви могли отримати смс-повідомлення на цей номер.
  • Виберіть країну перебування в меню Country of residence.
  • Введіть свою поточну адресу за межами України та інші особові дані.
  • Виберіть та завантажте фото українського паспорта або ID-картки для підтвердження особи.

Громадянам інших країн, які прибули з України, необхідно завантажити паспорт та українську візу чи посвідку на постійне проживання.

Додаток Revolut доступний англійською та іншими європейськими мовами. "Ми плануємо додати українську мову до нашого додатку найближчим часом", – кажуть у компанії.

"Сьогодні Revolut стає доступним для українців у ЄС. Дякуємо компанії за підтримку українців у такий важкий час", – відреагував глава Мінцифри Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ