Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Резніков може стати послом у Британії, а Буданов - новим міністром оборони?

Народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що міністра оборони Олексія Резнікова звільнять з посади та призначать послом у Великій Британії, а місце глави МО займе начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.
Фото: Associated Press

Він також зазначив, що Резніков "не проти піти", а в Лондоні вже дали "схвальну" відповідь.

"Олексія Резнікова можуть призначити послом у Британії. 

В ОП вже давно думають зняти Резнікова з поста очільника Міноборони. Ще після яєць по 17 грн були активні намагання зняти Резнікова і поставити замість нього Буданова. Натомість Резніков і сам не проти піти з посади міністра. Він дуже хотів перейти в Міністерство юстиції. 

Але після звільнення Пристайка з посади посла в ОП вирішили, по своїй новій традиції, відправити послом не професійного дипломата, а міністра. В ОП вже дізнавались, як Резнікова сприймуть у Британії. І отримали схвальну відповідь", -  написав Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі Суспільному зазначив, що рішення про призначення послів України ухвалює президент за підсумками обговорення з міністром закордонних справ.

"Розгляд відповідних кандидатур нині триває. Водночас закликаємо українських народних депутатів, зокрема Олексія Гончаренка, не займатися кадровими призначеннями у сфері зовнішньої політики, оскільки ця тематика не відноситься до їхньої фахової компетенції", — наголосив Олег Ніколенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ