Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Результати іспитів студентів-медиків вноситимуть до ЄДЕБО

Факт успішного складання студентами медичних університетів єдиного державного кваліфікаційного іспиту перевірятимуть під час замовлення та виготовлення документів про вищу освіту.

Про це в коментарі для Освіта.ua повідомили в Державному підприємстві «Інфоресурс».

Планується, що у 2021 році в Єдиній державній електронній базі з питань освіти буде реалізований сервіс створення заявок для реєстрації здобувачів освіти на єдиний державний кваліфікаційний іспит.

Завдяки цьому, заклади вищої освіти зможуть самостійно формувати реєстраційні заявки здобувачів освіти для складання іспиту, а Центр тестування МОЗ буде завантажувати результати тестування до ЄДЕБО.

Як зазначають у Державному підприємстві «Інфоресурс», що адмініструє освітню базу даних, такі нововведення пов’язані з необхідністю автоматичного контролю за фактом складання та отримання студентами позитивних результатів єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

За словами заступника директора ДП «Інфоресурс» Дмитра Єльченка, до цього часу були випадки, коли заклади освіти всупереч правилам замовляли документи про освіту для тих студентів медичних спеціальностей, які не склали іспит КРОК, і відповідно, незаконно видавали їм документи про освіту.

«Відтепер такої можливості у недоброчесних закладів освіти не буде, оскільки в ЄДЕБО контролюватиметься факт складання та отримання позитивних результатів всіх іспитів КРОК під час замовлення на виготовлення документів про освіту», – наголосив Дмитро Єльченко.

Як відомо, Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) – це комплексна атестація профільних знань студентів-медиків. Тестовими компонентами ЄДКІ є інтегрований тестовий іспит КРОК та іспит з іноземної мови професійного спрямування. Організацію та проведення іспиту забезпечує Центр тестування МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ