Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ перекидає у Сирію сотні військових поліцейських і техніку

Росія вирішила підсилити контингент у Сирії 276 військовими поліцейськими та 33 одиницями військової техніки, пишуть російські ЗМІ. США занепокоєні зближенням Туреччини та РФ.
Російський військовий поліцейський у сирійській провінції Ідліб

"З огляду на нові задачі" Росія протягом тижня перекине до Сирії ще 276 російських військових поліцейських та 33 одиниці військової техніки. Про це з посиланням на джерело у міністерстві оборони РФ у четвер, 24 жовтня, пише російська державна інформаційна агенція "РИА Новости", - передає DW.

Раніше цього дня російське видання "Ведомости", також із посиланням на власне джерело, "близьке до міністерства оборони РФ", повідомляло про намір Кремля перекинути до Туреччини батальйон військових поліцейських та легку бронетехніку. Ці сили будуть спрямовані для виконання укладених нещодавно російсько-турецьких домовленостей.

За словами джерела видання, російська військова поліція відіграватиме ключову роль у реалізації домовленостей президента РФ Володимира Путіна та його турецького колеги Реджепа Таїпа Ердогана. "Саме вона має виконувати роль буфера між між сирійськими та турецькими силами, оскільки залишати їх наодинці могло б мати найтяжчі наслідки", - наводить слова свого джерела видання "Ведомости".

Раніше у міністерстві оборони РФ заявляли, що російська військова поліція здійснюватиме патрулювання та підтримку правопорядку, а також сприятиме відводу курдських загонів самооборони та їхнього озброєння на 30 кілометрів від сирійсько-турецького кордону. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу зазначив, що для цього знадобиться перекидання додаткової техніки у Сирію.

США занепокоєні

На цьому тлі очільник Пентагону Майк Еспер висловив 24 жовтня занепокоєння через зближення Туреччини та Росії. Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg. "Нам потрібно, аби Туреччина була сильним та надійним союзником, яким вона була у минулому", - зазначив Еспер у Брюсселі.

22 жовтня  Ердоган та Путін домовилися спільно діяти на півночі Сирії. За словами Ердогана, упродовж 150-годинного перемир'я, що розпочалось опівдні 23 жовтня, курдські "Загони народної самооборони" (YPG) та їхні важкі озброєння будуть відсунуті на 30 кілометрів вглиб Сирії. 

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 17 жовтня Туреччина погодилася призупинити операцію у Сирії.

Туреччина офіційно оголосила про початок військових дій у Сирії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ