Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

РФ посилює боротьбу з "іноземними агентами" — британська розвідка

Поправки до “Закону про іноземних агентів” від 2012 року, схвалені президентом РФ Володимиром Путіним у липні 2022 року, набудуть чинності 1 грудня 2022 року. Це ще більше розширить репресивні повноваження російської держави.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки. 

Ця тенденція, яка продовжується після повернення Путіна на посаду президента в 2012 році, різко посилилася після вторгнення в Україну, відзначають британські розвідники.

“Кремль, ймовірно, діє на попередження, щоб запобігти зростанню внутрішнього інакомислення, оскільки конфлікт залишається невирішеним і все більше впливає на повсякденне життя росіян”, — йдеться у повідомленні. 

Закон 2012 року, який широко використовувався для репресій проти опонентів режиму, визначив “іноземних агентів” як осіб або організації, які отримали фінансову підтримку з-за кордону. Поправки розширять визначення на ті, які просто перебувають під невизначеним “впливом або тиском” іноземних гравців.

Міністерство юстиції також матиме повноваження публікувати особисті дані та адреси визначених “іноземних агентів”. Це майже напевно створить для них ризик переслідувань, відзначили у британській розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ