Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ звинуватила США у захопленні своїх дипломатичних установ

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило Сполучені Штати у захопленні своїх дипломатичних установ в США. Про це йдеться у заяві російського відомства.

"2 вересня владою США захоплені будівлі генерального консульства Росії в Сан-Франциско і торгового представництва у Вашингтоні, які є російською власністю і мають дипломатичний імунітет. Російським представникам також закритий доступ в орендовані приміщення відділення торгпредставництва в Нью-Йорку", – заявили в МЗС РФ.

В Росії заявили, що розцінюють це як "відверто ворожий акт, грубе порушення Вашингтоном міжнародного права, включаючи Віденські конвенції про дипломатичні і консульські зносини, двосторонню Консульську конвенцію". І виступили з закликом "одуматись" і повернути дипустанови.

Нагадаємо, у Вашингтоні обшукують торгове представництво Російської Федерації. Також за день до закриття російського генконсульства в Сан-Франциско і торгового представництва у Вашингтоні, на території двох об'єктів працівники активно спалювали документи.

24 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ