Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Рік без змін: через бездіяльність чиновників у Львові досі існує місце концентрації ДТП

Центр безпеки міста практично щоденно фіксує ДТП на перехресті пр. Червоної Калини та вул. В. Стуса та Липової Алеї за участі легкових авто.

Управління безпеки Львівської міської ради на своїй Facebook-сторінці неодноразово публікувало відео з ДТП на перехресті вул. В. Стуса та вул. Липова Алея біля трамвайної зупинки “Стадіон Україна”. Автомобілісти, які пересуваються цими дорогами регулярно скаржаться на невідповідну організацію дорожнього руху на цьому перехресті. 

Редакція “Гал-інфо” ще у липні минулого року зверталась з інформаційним запитом до Департаменту житлового господарства та інфраструктури та ЛКП “Львівавтодор” з приводу проблеми аварійності на даній ділянці дороги, а також зміни організації руху.

У відповідь на запит “Гал-інфо”, Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛКП “Львівавтодор” через чотири місяці надіслав оновлену схему організації дорожнього року на вказаному перехресті вулиць В. Стуса та Липової Алеї біля трамвайної зупинки “Стадіон Україна”.

Як йшлося у документі, працівники управління транспорту Львівської міської ради на засіданні міської комісії погодили нову схему організації дорожнього руху на перехресті вул. В. Стуса та вул. Липова Алея біля трамвайної зупинки “Стадіон Україна”. У департаменті зазначили, що новостворена схема була розроблена з урахуванням зауважень і пропозицій мешканців цих територій. 

Схема була затверджена 8 вересня 2021 року. На кресленнях передбачено нанесення нової дорожньої розмітки та встановлення відповідних дорожніх знаків. 

Червоної калини - Стуса - Липова Алея
 

Однак, практично через рік після затвердження нової схеми організації дорожнього руху, досі нічого не зроблено. Натомість аварії за участі автомобілів на вказаному перехресті продовжують траплятися щоденно у будь-яку пору доби.


Як повідомили в Управлінні безпеки ЛМР 18 липня 2022 року, під черговим відосиком про ДТП на даному перехресті, ними скеровано відповідний лист щодо вжиття заходів для усунення місця концентрації ДТП до Управління патрульної поліції у Львівській області. 

Зважаючи на те, що в міській комісії з безпеки дорожнього руху є представник Управління патрульної поліції Львівщини, яке займається затвердженням схем організації дорожнього руху, то навряд дане питання вже практично рік перебуває на розгляді саме в поліції Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ