Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Різке зниження соціальних стандартів збільшить кількість боржників ЖКГ, – «Наш край»

"Перед травневими святами уряд зробив «подарунок» українцям – оновив умови отримання субсидій. Нова програма передбачаю суттєве скорочення соціальних нормативів. Окрім того уряд вирішив «зі стелі» скоротити кількість отримувачів субсидій на 20%", - партія "Наш край".

27 квітня уряд на позачерговому засіданні схвалив рішення про оновлення програми надання субсидій. Уряд зробив ще один крок до скорочення кількості їхніх отримувачів. Директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко напряму заявив, що їхня мета – скоротити з початку нового опалювального сезону кількість отримувачів субсидії на 15-20%. Звідки взята ця цифра, чиновник не пояснив.

"У той же час Уряд навіть не береться скорочувати катастрофічну заборгованість за житлово-комунальні послуги. Він не збирається робити тарифи справедливими, а послуги якісними. Серед негативних наслідків цього рішення – збільшення кількості громадян, які будуть приховувати свої реальні доходи та отримувати «білими» тільки мінімальну зарплату, а решту – "у конверті", - висловився голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин.

За його словами, урізання соціальних норм споживання комунальних послуг необґрунтоване жодними економічними розрахунками. Наприклад, з 1 травня соціальна норма на газове опалення буде скорочена з 5 до 4,5 м3 на 1 м2 площі, електроопалення – з 51 до 30 кВт. год на 1 м2 площі. Як українцям опалювати приміщення за менших норм – уряд не порадив.

"Звертаю увагу на те, що це рішення було ухвалене не на запланованому засіданні уряду, без громадського обговорення, публічних дискусій та економічних обґрунтувань. Напередодні не була проведена посилена кампанія щодо енергоефективності, а програма «теплих кредитів» отримала фінансування тільки із квітня. Таким чином уряд знов за рахунок пересічних громадян намагається вирішити питання збагачення олігархів-монополістів. Я вважаю, що будь-яким змінам у цій сфері має передувати річна програма з енергоефективності, забезпечена належним державним фінансуванням", - заявив Орест Матвіїшин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ