Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робоча група Львівщини і Закарпаття обговорила розвиток туризму в Карпатах

Про розвиток сталого туризму в Україні та особливості його розвитку в регіоні українських Карпат говорили сьогодні, 27 жовтня, під час засідання робочої групи Львівської і Закарпатської областей у межах реалізації проєкту секторальної підтримки ЄС «Забезпечення розвитку сталого туризму в українських Карпатах».
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Участь в обговоренні взяв заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Львівщина не перший рік працює над промоцією карпатських територій,  тому готова надалі всіляко долучитися до просування нових спільних проєктів.

Наша область розвивала і розвиватиме ті маршрути, які потребують підтримки. Наприклад, так звані маршрути на вікенд, які дозволяють людям з користю провести свої вихідні. 

Ми готові взаємодіяти в напрямку напрацювання таких коротких маршрутів у межах областей українських Карпат. Адже внутрішній туризм є мегапопулярним сьогодні через ковід», - зауважив Юрій Холод.

За словами заступника голови облради, туристам і туристичним локаціям потрібні добрі дороги, газ, електрика, водопостачання та каналізування, цікаві культурні установи, а особливо – наша культурна спадщина. 

«Добрі стратегії розвитку та активні перші кроки з нашого боку є запорукою розвитку малого і середнього бізнесу у Карпатському регіоні, зміцнення наших громад, розширення державної фінансової підтримки. Адже стрічка у держбюджеті, в якій йдеться про розвиток Карпатських громад є, але коштів під неї, зазвичай, не вистачає. Тут точно потрібно працювати разом, звертатися до депутатів, ініціювати і нагадувати про фінансування, зміни до законодавства щодо курортних територій, «зеленого туризму» тощо. 

У пару зі здоровим лобізмом і щоденною працею над розвитком інфраструктури має йти промоція. І тут у Львівщини вже є певні напрацювання. Ми готові ділитися з сусідами та підтримувати їхні ініціативи. Розвивати туризм у Карпатах нам варто разом», - зауважив Юрій Холод.

Заступник голови облради акцентував також на необхідності промоції туристичних об’єктів Львівщини, зокрема замків і зразків сакральної архітектури.  

Учасники засідання – представники обласної влади карпатських областей, територіальних громад, провідні експерти та фахівці туристичної галузі напрацювали механізми взаємодії між місцевими органами самоврядування та представниками локального бізнесу для співпраці та розвитку туристичної галузі.

Організатор заходу – Агенція регіонального розвитку Закарпатської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ