Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Робоча група у Львівській ОДА рекомендуватиме скасувати договір з ЛАЗом

Сьогодні, 9 лютого, у Львівській ОДА відбулось перше засідання робочої групи щодо ситуації із Львівським автобусним заводом. Зокрема, члени групи здійснили правовий аналіз проектів ухвал Львівської міської ради, які стосуються врегулювання ситуації з ТзОВ «Львівський автобусний завод». Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Дані проекти ухвали містять між собою розбіжності насамперед в частині забезпечення погашення заборгованості по заробітній платі колишнім працівникам ТзОВ «Львівський автобусний завод», а також в частині погашення заборгованості перед ТзОВ «Львівавтокомплектація» та Львівськими міськими комунальними підприємствами «Львівтеплоенерго» та «Львіводоканал», -  зазначив начальник відділу претензійно-позовної та договірної роботи юридичного управління апарату Львівської облдержадміністрації Дмитро Смотрич.

«На 90 % можу сказати, що кошти із повернення заборгованості не підуть людям, а підуть ТзОВ «Оптимум фактор». Як на мене, договір між ТзОВ «Оптимум фактор» та Львівським автобусним заводом є фактично фіктивним і його можна визнавати недійсним і за результатами цього повертати кошти людям», - наголосила голова комісії з економічних питань Громадської ради при облдержадміністрації Зоряна Бурик.

Відтак після детального правого аналізу та обговорення, робоча група погодила рекомендувати Львівській міській раді звернутися до суду із позовом про скасування договору про відступку права вимоги боргу, впорядкувати земельні питання на території Львівського автобусного заводу і першочергово забезпечити виплату заробітної плати працівникам за рахунок перерахованих коштів.

Нагадаємо, що робоча група для здійснення правового аналізу проектів ухвал Львівської міської ради щодо врегулювання ситуації з ТзОВ «Львівський автобусний завод» створена розпорядженням голови Львівської ОДА. До її складу входять представники Львівської ОДА, громадських організацій, правоохоронних органів, прокуратури, служби безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ