Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роботу на Львівщині шукають 160 захисників

На початку березня до обласної служби зайнятості щодо пошуку роботи звернулись 159 учасників бойових дій, з яких 131 зі статусом безробітного. Про це інформує Львівська ОВА.

Серед захисників – 19 осіб з інвалідністю, 8 – жінок, 49 – осіб з вищою освітою, 60 – з професійно-технічною.

У січні-лютому 2024 року за сприяння служби зайнятості працевлаштувався 21 учасник бойових дій на такі вакансії як електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, сортувальник виробів, сировини та матеріалів, продавець продовольчих товарів, диспетчер, менеджер, тренер-викладач, викладач закладу вищої освіти, спеціаліст державної служби, фахівець із соціальної роботи, слюсар з ремонту рухомого складу, охоронник та інші.

Ще 12 захисників виявили бажання поглибити рівень фахової компетенції за програмами «Сучасні нормативно-правові вимоги до дотримання безпечних умов праці в процесі трудової діяльності», «Технології комп’ютерної обробки інформації», «Цивільний захист населення в умовах воєнного стану», «Особливості роботи на підприємствах в умовах воєнного стану», «Соціально-психологічна адаптація людей під час роботи в умовах війни» та «Робота з офісними програмами та використання хмарних сховищ».

Зокрема 11 ветеранів отримали ваучери на навчання, відповідно до яких на безоплатній основі зможуть опановувати фах водія навантажувача, водія автотранспортних засобів, тракториста та охоронця.

Нагадаємо, що торік запровадили експериментальний проєкт, відповідно до якого захисники та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безоплатно навчатися у закладах освіти Державної служби зайнятості. З січня по лютий 2024 року у проєкті взяли участь 28 учасників бойових дій. Вони виявили бажання вчитися у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ на операторів безпілотних літальних апаратів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, електрогазозварників, а також підвищити рівень знань за програмами «Хмарні середовища», «Основи FPV: від початку до майстерності».

Окрім того, 8 учасників бойових дій і 4 дружини бійців, взявши участь у програмі «Грант для ветеранів та членів їх сімей», у перші два місяці цього року вибороли право отримати кошти на відкриття або розвиток бізнесу, загальна сума яких сягнула 5,1 млн грн.

Нагадуємо, що фізичні особи-підприємці, а також фірми та компанії у разі працевлаштування учасників бойових дій можуть отримати компенсацію 50% фактичних витрат на оплату їхньої праці (до 7100 грн) із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Виплату проводять з дня працевлаштування, загальна її тривалість – 6 місяців упродовж року (компенсацію виплачують через місяць).

Якщо ви працедавець, маєте потребу в кадрах і готові запропонувати роботу ветеранам, зверніться до місцевого підрозділу Львівського обласного центру зайнятості за контактами – http://surl.li/jpvpt , або зателефонуйте за номером +380966825183.

Вакансію також можна подати через особистий кабінет роботодавця (https://is.gd/JA9T4N), реєстрація кабінету – https://is.gd/w0zea4. Ваша інформацію відразу опублікують, а рекрутери розпочнуть добирати вам претендентів на вільні робочі місця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ