Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Спорт

Роман Федишин: ʺКрок за кроком – все йде своєю чергоюʺ.

Сьогодні, 26 грудня, депутати міськради проголосували ʺЗаʺ реконструкцію стадіону ʺЮністьʺ.

Депутат фракції ʺОб’єднання Самопомічʺ Роман Федишин пропонує не лише відновити, але й зробити цей спортивний об’єкт багатофункціональним. І вже представив новий проект.

  • То тему Палацу Зимового виду спорту можна забути?
  • Уточнюю – Палац Ігрових видів спорту. В народі назвали Зимовим, бо спочатку там планувався ще й гірськолижний спуск. Звісно, ні! Це знаковий проект, який має стати знаковим не лише для Львова, а для України. Він живе, над ним працюють. І от власне ретельний аналіз планів і проектів дав зрозуміти, що для самого міста досить складно зреалізувати такий величезний проект. Для таких масштабних соціально-значимих об’єктів в державі є спеціальний фонд. Адже спорткомплекс такого плану буде перший в Україні!
  • А як же великі стадіони? Такі, як наша ʺАренаʺ?
  • Так, це класні будівлі, гарні стадіони, але ми туди приходимо – один-два рази на місяць. А взимку і того менше. А Палац Ігрових Видів спорту, про який ми говоримо, буде наповнений дітьми з ранку до ночі. Секції, заняття, змагання. Ось у чому його цінність. Чотири великих повноцінних зали для дитячого, в першу чергу, заняття спорту. Це зовсім інша філософія, зовсім інше призначення і ідеологія: він повинен жити справжнім життям. І один з тих залі буде настільки великим і облаштованим, що зможе приймати міжнародні змагання найвищого рівня. Палац Ігрових Видів Спорту проходить тяжкі процедури – це складний проект. В нас є відведена земля, в нас були тендери, все йде своєю чергою. Місто виділило 20 мільйонів на наступний рік – для підведення усіх інженерних мереж, з електрикою, газом, водою, каналізацією. Роботи розпочинаються. Але, наголошую – цей великий проект має стати вдалим результатом успішної співпраці міста і держави. Що важливо розуміти: якщо такі проекти з’являються, значить ми дивимося у майбутнє, значить ми впевнені в ньому і рухаємось вперед. Сподіваюсь, Андрій Іванович зможе переконати Кабінет Міністрів і президента в тому, що цей Палац потрібен якомога швидше. На проекти такого плану є ʺчергаʺ і ми – перші в ній) Мова йде про співфінансування : на нього потрібно 500 мільйонів, якщо кабмін вибілить нам 200, то ще 300 місто знайде. Це знаковий проект. Ми його зробимо.
  • Це все – майбутнє. А що сьогодні?
  • От власне, щоб не зупинятися, поки будуватиметься великий Палац, ми запланували ще один об’єкт. Але , перш за все, я хочу привітати львів’ян з тим помітним розвитком, який можна спостерігати за нашими спортивними командами. Лідером є львівська гандбольна ʺГаличанкаʺ - і українські змагання, і європейські, і Балтійська ліга – медалі за медалями. Це і наші ʺКажаниʺ волейбольні, і водне поло, це наше регбі. Успіх за успіхом. Ми свого часу зробили важливий крок – створити ДЮСШ з ігрових видів спорту, в якому є бюджетні кошти, яке допомагає саме дитячому спорту. Але дитячі зали для дитячих секцій міський бюджет орендує, аби діти могли займатися. Буде збудований палац – будуть вирішені усі питання. Також – в продовження проектів дитячих майданчиків: цього року ми розпочали ремонтні роботи на стадіоні ʺЮністьʺ. Маємо прекрасне регбійне поле, роздягальні, частину трибун. І тепер – новий відкритий майданчик для ігрових видів спорту.
  • Ви використаєте ту ʺдальнюʺ частину поля – за воротами?
  • Так, ми робимо усе покриття – на весну має бути готовим і поле, де вже займаються регбі, і та частина, яку зможуть використовувати для інших ігрових видів спорту. Коли ми з архітекторами дивилися на ту прекрасну стадіонну ʺчашуʺ, а кращого місця у Львові, мабуть, уже й нема, то побачили, що той майданчик можна ще дуже зручно ʺдоробитиʺ. Якщо великий спорткомплекс потребує 500 мільйонів, то такий – кілька десятків. Майданчик для спорту можна накрити, захистивши від погодніх умов,  надавши сучасного вигляду усьому стадіону ʺЮністьʺ і нашому Парку Культури. Отже, вже зараз місто проектує сучасне накриття над ігровим майданчиком на полі. Цим займається той самий архітектор – пан Шеремета, що і проектував регбійне поле з трибунами, він цілісно бачить картину і комплексно підходить до питання. До слова, він брав участь і в конкурсі на проект Палацу Ігрових видів спорту, зайняв друге місце, то ж може втілити свої мрії і  себе реалізувати в іншому, але не менш важливому проекті. Маємо можливість цікавого експерименту: на одному об’єкті місто матиме і відкритий майданчик, і закритий, точніше, накритий, який дуже красиво впишеться загалом в архітектуру парку.
  • Питання накриття вирішить багато проблем – там зможуть займатися і в дощ, і в сніг. Чи це усі плани?
  • Сьогодні депутати проголосували за реконструкцію стадіону, тому у 2020 році ми робитимемо і трибуни,  накриття, зробити стадіон багатофункціональним.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ