Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Роман Тимків стверджує, що його не відсторонили від посади

Директор ДП "Львівський бронетанковий завод" Роман Тимків сьогодні, 19 липня, на прес-конференції повідомив, що наказу від "Укроборонпрому" про його відсторонення із посади нема, а обов’язки керуючого заводу на одного із його заступників Олександра Гофнара було покладено тільки на період, коли Роман Тимків не перебував на заводі, - повідомив кореспондент Гал-інфо.
Гал-інфо

"Я не є відсторонений від посади", - сказав Роман Тимків. 

На запитання журналістів, чи НАБУ (Національне антикорупційне бюро України) подало відповідне клопотання до суду, він відповів, що НАБУ, ймовірно, ще подасть таке  клопотання до суду.

Щодо свого гучного затримання у день, коли на Львівський бронетанковий завод приїхав Президент України Петро Порошенко, Роман Тимків повідомив: «Я не хочу бути об'єктом політичних ігор. Я не хочу це коментувати. Так, це сталось, як сталось.

Я хочу сказати тільки єдине. Я не сказав, що в нас нема жодних порушень. В нас є один двигун, який не пройшов стендові випробування та  три двигуни, які  не відповідають специфікації,  але ми маємо готові двигуни на заміну даної продукції.

ДП «Львівський  бронетанковий завод» у повній мірі виконало договір із Міноборони. Двигуни сьогодні стоять готові, після зняття арешту ми їх можемо у будь-який момент вмонтувати та відправляти танки на схід із гарантійними зобов’язаннями", - розповів директор ДП "Львівський бронетанковий завод".

"Я заявляю чітко, що жодних дій чи змови, як спричинилися б до втрат, матеріальних збитків чи завдали шкоди державному бюджету, я не робив, а також не робили члени моєї команди.

Мій заступник також є затриманий. Олег Ткаченко зараз у Київському слідчому ізоляторі. За нього вимагають заставу у розмірі  1,8 млн грн", - зазначив Роман Тимків.

Також він уточнив, що затримали Олега Ткаченка у його домі, а не на кордоні, як про це писали деякі ЗМІ. 

Романа Тимківа призначили на посаду у жовтні 2015 року. За його словами, він ніколи не працював на схожих підприємствах, однак має добрі навички менеджера.

Нагадаємо, 14 липня детективи НАБУ затримали низку посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод». Затриманих підозрюють у вчиненні злочину за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

За версією НАБУ, схема полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. Загальна сума збитків становить 28,5 млн. грн.

Як повідомляло Гал-інфо, вчора, 18 липня, заставу у розмірі 2 млн. грн за Романа Тимківа внесла його сестра, яка займається будівельним бізнесом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ